Zenica

Helen Doron – Svjetski lider u ELS (engleski kao drugi jezik) – upis u toku!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Helen Doron – Svjetski lider u ELS (engleski kao drugi jezik) – upis u toku! – Prije 30 godina lingvistkinja i pedagog Helen Doron, revolucionarizirala je učenje engleskog kao stranog jezika za malu djecu razvijanjem  metode koja oponaša način na koji bebe uče svoj maternji jezik. Danas, Helen Doron Englsh je međunarodna mreza franšiza u preko 30 zemalja. Skoro dva miliona djece govori engleski danas zahvaljujući Helen Doron.

Kako je sve počelo

Sve je počelo sa časom violine. Prije gotovo 30 godina Helen Doron, britanska lingvistkinja, upisala je svoju četverogodišnju kćerku na časove violine prema Suzuki metodi.  Ona je bila impresionirana metodom i njenim uspjehom i bila je inspirisana njenim principima prilikom razvoja vlastite metode podučavanja engleskog za djecu.

Muzika jezika

Tako je počeo međunarodni uspjeh priče o Helen Doron English. Godine 1985. Helen Doron je odlučila da kreira svoje vlastite nastavne materijale kako bi pomogla djeci da razumiju i govore engleski jezik.  Shvatila je da su čitanje i pisanje drugačije vještine od razumijevanja i govorenja. Ipak, u školama, nastavnici su znali samo kako da podučavaju engeski kroz čitanje i pisanje. Helen Doron metoda dopušta djeci da uče da govore i razumiju engleski prije učenja čitanja i pisanja, baš kao što će učiniti na svom maternjem jeziku.

Čak i bebe mogu učiti engleski po Helen Doron metodi. Ona je osmislila svoj prvi kurs za rano obrazovanje iz engleskog jezika zasnovano na principima pozitivnog poticanja i redovnog ponavljanjaNapravila je domaće snimke pjesama, osmislila rime i priče i počela da podučava u svom susjedstvu u Sjevernom Izraelu. Rezultati su bili izvrsnii. Helenina metoda podučavanja engleskog stvorila je prirodno okruženje koje oponaša prirodni proces učenja maternjeg jezika. Djeca su uživala! Njena je nastava bila zabavna i puna života, te je djecu poticala na emocionalnom, fizičkom, kreativnom i intelektualnom nivou.

Na osnovu ovog početnog uspjeha, Helen je nastavila da razvija nastavne materijale i da podučava druge učitelje da koriste njenu ekskluzivnu metodologiju. Tokom godina, Helen Doron English se proširio iz originalnog programa ciljajući na mlađu djecu, na kurseve za odgovarajući uzrast za bebe od 3 mjeseca do tinejdžera do 19 godina.

Helen Doron English širom svijeta

  1. godine Helen Doron English metoda je prdstavljena u Evropi, prvo u Austriji, a zatim i u Njemačkoj. 1998. godine poslovni model franšize je usvojen i Helen Doron English Learning centri počeli su da se pojavljuju širom Evrope. Nedavno Helen Doron English se proširio na Kinu, jugoistočnu Aziju, i južnu i latinsku Ameriku.

Helenina strast je bila i još uvijek ostaje i danas, maksimiziranje mogućnosti učenja djece svih uzrasta i proizvodnja najboljih programa za učenje. Helen i njeni razvojni timovi nastavljaju da usmjeravaju učenje kroz emocionalni, fizički, kreativni i intelektualni rast. Helen Doron vrtići su najnovije inovacije i uspješan model za obrazovni program.

Gotovo 2 miliona djece je naučilo engleski po Helen Doron metodi i imali su koristi od Helenine stalne predanosti izvrsnosti u obrazovanju.

UPIS JE U TOKU!!! Nalazimo se na adresi Mokušnice 1, a sve potrebne informacije možete dobiti putem maila [email protected] ili telefona: 060 35 54 023

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno