Ostali sportovi

Odigrano III kolo, poznati učesnici Final8 5. Sezone

mde
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odigrano III kolo, poznati učesnici Final8 5. sezone –  Sportska dvorana Bilmišće je u nedjelju 22.10.2017. još jednom bila domaćin futsal utakmicama u sklopu pete sezone Džematske Lige.

Na programu su bile utakmice III kola druge faze, ujedno i posljednjeg kola prije velike završnice Final8.

Trgovišće – O.O.MIZ 1:2 (0:1)

Al-Jarban 0:1,0:2; Podojak 1:2

Utakmica odluke za Trgovišće nije počeka kako su se nadali ali su na kraju prvog poluvremena zaostajali samo za jedan gol. Drugo poluvrijeme je donosio prilike na obje strane ali je O.O.MIZ uspjeo povećati vodstvo na dva gola razlike. Sve što je Trgovišće uspjelo do kraja je smanjiti na 1:2.

Tišina – Potok 3:0 (1:0)

Šut 1:0; Sejmen 2:0; Vehabović 3:0

Tišina je važila za jednog od favorita za direktan plasman u završnicu ali su sa dvije neriješene utakmice u drugoj fazi u mnogome zakomplikovali svoje šanse. Potok je sa druge strane već obezbijedio prolaz tako da se mogla očekivati totalna ofanziva na gol Potoka. Napadi Tišine su se isplatili te su došli u vodstvo od 1:0 u prvom poluvremenu, dok su u drugom uspjeli da postignu još dva gola i tako se plasiraju u završnicu.

Kočeva – Blatuša  0:7 (0:2)

Džidić 0:1, Hafizović 0:2, Autogol 0:3, Imamagić 0:4, Hafizović 0:5,0:6,0:7

Utakmica grupe A koja odlučuje o trećem mjestu i vjerovatnom putniku u završnicu. Kočeva je na početku imala inicijativu ali nije uspjela doći do uspješne realizacije pa je to umjesto njih uradila ekipa Blatuše. Nakon ipak dostižnih 0:2 na kraju prvog poluvremena, Kočeva je izgubila fokus u drugom poluvremenu i sa još 5 golova u svojoj mreži izgubila sva tri boda a tako i šanse u prolaz dalje.

Donja Vraca – Pridražići 0:3

Ova utakmica je zabilježena službenim rezultatom 0:3

Lokvine – Stranjani 1:1 (1:1)

Šarić 1:0; Er.Doglod 1:1;

Pretposljednja utakmica III kola je više imala značaj za Stranjane nego za Lokvine jer su Lokvine već osigurale prolaz u Final8. Početak utakmice su više iskoristile Lokvine te su povele, međutim u zadnjoj sekundi prvog poluvremena Stranjani su uspjeli izjednačiti i tako otići na odmor sa neriješenim rezultatom. Drugo poluvrijeme je obilježila rovovska bitka na obje strane ali je rezultat ostao nepromijenjen do kraja susreta.

Donja Gračanica – Ričice 3:3 (1:1)

Milanović 1:0; OG 1:1; Sinanović 1:2; Softić 1:3; A.Sivac 2:3; 3:3

Posljednji susret III kola nam je pružio okršaj između Donje Gračanice koja je već osigurala prolaz i ekipe Ričice koja je i prije ovog kola bila svjesna skoro nepostojećih šansi za prolaz dalje. Prvo poluvrijeme je završeno neriješenim rezultatom 1:1. U drugom poluvremenu se redale prilike a konačan rezultat je glasio 3:3.

Nakon završenog trećeg kola druge faze, poznati su nam i putnici u Final 8 tj. Završnicu Pete sezone Džematske Lige a to su: Potok, Tišina, Pridražići, Lokvine, Donja Gračanica, O.O.MIZ, Blatuša i Stranjani.

U sljedeću nedjelju nas očekuje završnica Pete sezone – Final8. Ne propustite ovaj festival futsala uz mnogobrojne nagrade za gledaoce. Pratite nas na oficijelnoj stranici www.dzematskaliga.com, i na facebook stranici www.facebook.com/dzliga

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno