Kultura

BZK Preporod učestvovala na manifestaciji “Ljeto na Sani”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bošnjačka zajednica kulture “Preprod”Zenica u okviru ljetnje šeme i predviđenih gostovanja,svoje projekte gostovanja završila učešćem na manifestaciji “Ljeto na Sani”.

Dramska sekcija je imala priliku da se predstavi sa svojom dramom “Na Božijem putu” Ahmeda Muradbegovića.Predstava je odigrana u Sanskom Mostu ( Kulturni centar ) i u sali Doma Hrustovo.Hrustovo je mjesto u kome se deslio veliko stradanje Bošnjaka civila,nalazi se nekoliko kilometara prije Sanskog Mosta.U predstavi su učestvovali članovi Dramske sekcije : Edbir Šarić,Dževada Salčinovič,Azra Durmić,Ajla Šarić,Elmir Delič,Nejira Serdarević,Mirza Husetić,Merima Handanović,Jasminka Džinič,Sara Derviđević iSaudin Gak.Režiju ,scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Kulenović ,glumica Bosankog narodnog pozorišta Zenica,koja je već nekoliko godina voditelj naše Dramske sekcije.

Predstave su odigrane u prepunim salama i prihvaćene jako dobro od publike.Treba napomenuti da je predstava urađena u saradnji s Medžlisom islamske zajednice Zenica i imala je premijeru u maju prošle godine.Predstavili smo se u više gradova Bosne i Hercegovine.U predstavi su pored članova Dramske sekcije učestvovali i članovi Narodnog orkhestra :Emina Sinanović i Selma Tabak,te folkorna grupa Preproda s koreografom Nazifom Džidićem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno