Rukomet

“Ujedinjeni Zeničani” organizuju memorijalni turnir u čast Zaima Kobilice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Ujedinjeni Zeničani” organizuju memorijalni turnir u čast Zaima Kobilice – Prije dvije godine napustio nas je veliki rukometaš i čovjek, Zaim Kobilica. Rijetko ko da nije čuo za njegovo ime, a u vrijeme bivše Jugoslavije bio je ponajbolji igrač reprezentacije EX-YU. Dugo godina je boravio u Italiji gdje je aktivno igrao i oduševljavao talijansku rukometnu publiku. Njegov dres broj 7 zauvijek je povučen poslije njegove smrti.

U njegovu čast rukometni radnici grada Zenica, škola rukometa ”Čelik Junior” i rukometni klub ”Čelik” u mjesecu augustu organizovat će vrlo kvalitetan rukometni događaj. Riječ je o drugom memorijalnom turniru ”Zaim Kobilica”, a koji je već u svom drugom izdanju dobio međunarodni karakter. Na turniru će nastupiti ekipe: RK ”NEXE” Našice iz Hrvatske, RK ”SLOGA” Kraljevo iz Srbije, RK ”VOGOŠĆA Poljine Hills” Vogošća iz Bosne i Hercegovine, te RK ”ČELIK” Zenica kao domaćin ovog takmičenja.

Takmičenje će se održati 18. i 19. augusta u Areni Zenica, a raspored turnira je sljedeći:

PETAK (18.08.2017.)
16:00h RK ”ČELIK” Zenica (BIH) vs. RK ”SLOGA” Kraljevo (SRB)
18:00h RK ”VOGOŠĆA PH” Vogošća (BIH) vs. RK ”NEXE” Našice (HR)

SUBOTA (19.08.2017.)
18:00h Utakmica za 3./4. mjesto
20:00h Finalna utakmica

Ono što je važno pomenuti jeste da je kvalitet organizacije prepoznat i u kompanijama u regionu, pa podrška projektu stiže od grupacije NEXE Hrvatska, a koja će kroz svoju kompaniju NEXE Beton d.o.o. Sarajevo maksimalno podržati takmičenje.

Tokom svih utakmica takmičenja ulaz za sve posjetioce će biti besplatan. Ovo je prilika svim Zeničanima koji istinski vole rukomet, ali i sport općenito, da dođu u Arenu Zenica i pogledaju kvalitetne utakmice, što rijetko imaju priliku. Također, ovo će biti prilika da se zenička javnost upozna sa novim igračkim kadrom RK ”Čelik” Zenica, a koji će grad Zenicu, nadamo se, predstavljati naredne sezone u Prvoj ligi FBiH.

scsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno