Nogomet

25. februar – početak pohoda na nove uspjehe našeg kluba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

25. februar – početak pohoda na nove uspjehe našeg kluba – U posljednje vrijeme se u medijima spominju igrači koji su stasali u Čeliku i to da Upravni odbor kluba čeka još uvijek na njih. Na svim poljima se radi na oporavku kluba, ali trenutno je neophodno sve dosadašnje napore potvrditi na terenu.

Prema tome, ovu priliku moramo apsolutno iskoristiti da podržimo napore čelnih ljudi kluba i pozovemo konkretno Džidića, Karića i Dilavera da pristanu na uslove koje im nudi klub, potpišu te ugovore i priključe se ekipi, te otputuju s istom na pripreme u Međugorje kako bismo potpuno spremni dočekali nastavak prvenstva u kojem slijedi grčevita borba za opstanak.

Svjesni smo da igrački vijek nije vječan i da svi moraju razmišljati o svojim porodicama, pa vjerovatno su neki od tih igrača doživjeli nekad i nepravdu na svojoj koži u našem klubu, ali sad se svi zajedno borimo za jedan bolji Čelik i pokušavamo ispraviti loše stvari iz prošlosti kako neki budući naraštaji kluba ne bi morali biti dio te iste nepravde i ispaštati, u čemu se svakako i navedeni igrači mogu sigurno prepoznati u svojim sjećanjima. Dosta je bilo tuge, vrijeme je za osmijeh i sreću!

Vi kao igrači možete svojim igrama na terenu pokazati da vam je zaista stalo do kluba koji vam je bio početna stanica u karijeri. U ovim trenucima opstanak u Premijer ligi je i previše važan da se trenutni napredak kluba u svim segmentima rada, a nakon iscrpljujuće borbe u protekle dvije i po godine, ne bi zaustavio i da grad osjeti konačno sreću sa svojim klubom u narednim godinama.

Zenica zaslužuje zdrav Čelik nakon dvije decenije njegovog sistematskog uništavanja i koji će biti njen dostojan reprezent te da jednog dana Zeničani i svi Čelikovi navijači uživaju u evropskim utakmicama na Bilinom polju, a svaki pojedinac ima priliku već sad da doprinese u svojim mogućnostima. Klub je definitivno na raskrsnici, jer narednih pola godine mora izdržati oluju kako bi svima onima kojima je Čelik u srcu osvanulo sunce i da iskoristi potencijal koji posjeduje. Klub se pokušava silno oduprijeti gašenju i baš svi se moramo potruditi da se Čelik digne iz pepela i počne opet izgovarati sa ponosom.

Na muci se poznaju junaci, a vi imate svoj izbor, pa dolaskom u klub možda nećete zaraditi u narednih par mjeseci kao što bi u nekim drugim klubovima, ali će ostati vječno zapamćeno da ste pomogli svoj Čelik u njegovim najtežim trenucima što bi svakako zaslužilo veliko poštovanje svih iskrenih navijača i simpatizera, a postali biste primjer kako se djelom pokazaje ljubav prema klubu što je itekako potrebno da mlađe generacije osjete veličinu kluba, te za njegovu potpunu obnovu i izgradnju.

25. februar 2017. mora biti zabilježen kao početak pohoda na nove uspjehe našeg kluba i nadamo se s vama u ekipi koja će biti spremna da ostvari svoj cilj, jer puno Bilino polje vas čeka sve nestrpljivo. Čelik zauvijek!

ZaČelik.org



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno