Zenica

Zeničko-dobojski kanton i regija Pijemonte nastavljaju saradnju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničko-dobojski kanton i regija Pijemonte nastavljaju saradnju – Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog Kantona, sa ministrom zdravstva Dragoljubom Brenjom  primio je delegaciju italijanske Regije Pijemonte. Sastanku je pored članova italijanske delegacije prisustvovao direktor KBZ Rasim Skomorac sa saradnicima.

S obzirom da je Vlada Zeničko-dobojskog kantona već potpisala Protokol o saradnji sa Regijom Pijemonte, razgovaralo se o nastavku saradnje vezane za unaprijeđenje zdravstvene zaštite građana Zeničko-dobojskog kantona kroz projekte skrininga: cerviksa, mamografije i kolorektalnog karcinoma, te o osnivanju Onkološke mreže svih onkoloških centara u BiH.

Premijer Galijašević se zahvalio italijanskim partnerima na dosadašnjoj saradnji i pomoći koju su pružili  pri osnivanju Odjeljenja Onkologije u Kantonalnoj bolnici Zenica i edukaciji naših doktora i tehničara  i naglasio da će Vlada Zeničko-dobojskog  kantona i dalje podržavati ovakve projekte.

Press služba ZDK 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno