Info

1. maj u znaku protivljenja izmjenama zakona o radu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obilježavanje 1maja, Međunarodnog praznika rada u BiH protiče u znaku protivljenja izmjenama zakona o radu koji od vlasti za nastavak podrške u sklopu stand-by aranžmana traže iz Međunarodnog monetarnog fonda (IMF).
U Banjaluci se okupilo više hiljada radnika koji su prosvjednom šetnjom središtem grada ukazali na težak položaj radnika te poručili
da ne prihvaćaju izmjene zakona.  
Vlasti razmišljaju o izmjenema zakona kojima bi se, među ostalim, pojednostavili uvjeti za davanje otkaza i smanjilo trajanje godišnjeg
odmora.  
Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović, koji zastupa radnike u drugom bosanskohercegovačkom entitetu  Federaciji BiH, rekao je da je neprihvatljiva promjena ugovora o radu kojom bi se ukinuli ugovori na neodređeno vrijeme.  
Najavio je da će se sindikati u razgovorima s predstavnicima vlasti oštro usprotiviti takvim promjenama.
Jedini prosvjedni skup u Federaciji BiH održan je u Tuzli gdje su se radnici propalih kompanija okupili ispred zgrade  Kantonalne vlade koja je spaljena u prošlogodišnjim neredima.

Foto: AVAZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno