Nogomet

Vrače: hvala na nominaciji, ali dužan sam ispoštovati predizborno obećanje – stop politici u NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrače: hvala im na nominaciji, ali dužan sam sebi i biračima ispoštovati predizborno obećanje – stop politici u NK Čelik – Eldin Vrače, predsjednik Snage Centra odbio je prihvatiti nominaciju i prijedlog da rukovodi, ali i bude uopće član Upravnog odbora Nogometnog kluba Čelik, potvrdio je večeras za Zenicablog sam Vrače.

– Zasjedalo je Predsjedništvo stranke, koje je potvrdilo i stalo uz moje ranije opredjeljenje, koje sam “ovjerio” prije izbora, još kao kandidat za gradonačelnika – u najkraćem rečeno – STOP politizaciji i politici u sportu. Tada sam, na poziv NGG Čelik, potpisao dokument, kojim sam jasno dao do znanja, a to je potvrdilo i Predsjedništvo SC-a, da politika, stranke, vijeće, trebaju da budu na usluzi jednom od najvećih brendova grada, NK Čeliku, ali nikako u njemu. Rekao sam i ljudima koji su me predlagali, hvala vam, ali dužan sam ispoštovati ono što sam obećao prije izbora – kako ja sutra, ili Snaga centra, možemo zahtjevati da se politika ne miješa u izbore direktora sportskih klubova, pa i trenera i igrača, ako pristajemo da budemo u upravljačkim strukturama, rekao je Vrače.

Vrače je rekao da ne dolazi u obzir ni da bude član Upravnog odbora, te da očekuje da to učine i ostali aktivni političari u ovom gradu.

-Prepustimo našu svetinju, NK Čelik sportistima. Ja ću već u četvrtak razgovarati sa Elvirom Bolićem, koji bi svojim imenom, značajem za bh. sport i karizmom mogao doprinjeti poboljšanju stanja i vraćanju Čelika na puteve stare slave. Također, stav svih privrednika sa kojima sam razgovarao jeste da će pomoći na svaki mogući način Čelik, te je po meni mnogo korisnije da tako radimo za Čelik, nego da u upravi sportskog kolektiva zauzimamo mjesto nekom sportisti. Želim vjerovati da će se Čelik “očistiti” od “zalutalih likova” i da će krenuti naprijed, završava Vrače.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno