Sudske klupe

Tragično kupanje na bazenima i smrt Jasmine Tarabar na sudu: potvrđene optužnice za izazivanje opće opasnosti i nepružanje prve pomoći

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tragično kupanje na bazenima i smrt Jasmine Tarabar na sudu: potvrđene optužnice za izazivanje opće opasnosti i nepružanje prve pomoći – Slučaj koji je šokirao bh. javnost, kada se na otvorenim bazenima u Zenici utopila 31-godišnja Jasmina Tarabar iz Zenice, nakon više od godinu dana počinje dobijati svoj epilog.  Naime, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je, a Općinski sud u Zenici potvrdio, optužnicu kojom optužuje tri osobe za tragičnu smrt mlade Zeničanke.

Tako se Munir Tutnjić i Ibrahim Mahmić, kao uposleni u Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, terete da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti jer su pustili stradalu Jasminu sa prijateljima na bazene nakon završenog koncerta i radnog vremena bazena.

Pored njih dvojice, Tužilaštvo tereti i Harisa Karića radi krivičnog djela nepružanja prve pomoći. On je ušao u bazen zajedno sa preminulom Tarabar, a kasnije plivao pored nje dok se utapala ne pružajući joj pomoć. Posebno je šokantno da o njenom utapanju nije želio obavijestiti ni ostale prisutne prijatelje.

Iako su svetroje optuženih negirali krivicu Tužilaštvo ističe da provedena istraga u potpunosti potvrđuje ranije navedena djela.

Podsjetimo, 19. jula prošle godine Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica organizovalo je koncert i noćno kupanje. Neposredno nakon koncerta na bazene su došli nastradala Jasmina sa svojim prijateljima Lejlom, Ajlom i Harisom u vidno alkoholiziranom stanju. Nakon kupanja koje je završilo kobno i uprkos pružanju prve pomoći ova Zeničanka izgubila je život. (Faktor)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno