Politika

Sadašnja korumpirana i nesposobna SDA boji se Fuada Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sadašnja korumpirana i nesposobna SDA boji se Fuada Kasumovića – SDA Zenica je ponovo izdala jedno nervozno saopćenje za javnost pod naslovom „Kasumović treba prestati iznositi smutnje i laži” u kojem sami iznose smutnje i laži protiv mene kao nezavisnog kandidata za gradonačelnika Zenice. Motiv njihove diskreditacije je ferman iz Centrale SDA iz Sarajeva da se iz evidencije članstva brišu nepodobni članovi stranke.

I nakon moga uporno insistiranja da se našim građanima i javnosti u Zenici i BiH dostavi odluka Predsjedništva SDA ili OO SDA Zenica o brisanju iz članstva Fuada Kasumovića, oni se odlučuju na bahatu zamjenu teza, ličnu i profesionalnu diskreditaciju, te podmetanje koje bi mene trebalo zastrašiti, a članstvo SDA i naše sugrađane” impresionirati”.

Stoga evo javno ponovo pozivam rukovodstvo SDA u Sarajevu i ovo u Zenici, neka odgovore na sljedeća pitanja:

1. Kakvu smutnju i laž iznosi Fuad Kasmović ako javno i transparentno traži da objavite odluku Predsjedništva SDA, koju i OO Zenica spominje u svojim nastupima i saopćenjima o isključenju i brisanju iz evidencije članstva SDA Fuada Kasumovića?
2. Zašto svom članstvu i javnosti ne dostavite na uvid odluke koje donosite i na koje se pozivate, kad već tvrdite da ste demokratska ekipa?
3. Pozivam Vas da dostavite na uvid evidenciju članstva SDA na koju se pozivate i broj pod kojim je evidentiran Fuad Kasumović, za kojeg tvrdite da ste ga izbrisali?

Dakle, ako to imate, dostavite javnosti. Ona u Zenici, pa i članstvo SDA zaslužuje da ima odgovore na ova pitanja i čekat ćemo ih. Nadalje, u spomenutom saopćenju, ekipa lokalnih moćnika, koja je svjesna da joj se mojom kandidaturom približio kraj, iznosi još netačnih podataka.

Prvo, nije Fuad Kasumović nezadovoljan odlukom Predsjedništva SDA, nego ne prihvaća primitivne podvale koje lokalna SDA u Zenici plasira da je SDA brisala iz evidencije članstva Fuada Kasumovića. Ponavljam, dostavite te odluke javnosti.
Drugo, stav koji navodite u saopćenju “da se briše iz evidencije član koji narušava politički disciplinu” govori najbolje o trenutnom profilu i demokratskom kapacitetu autora i rukovodioca SDA i potvrđuje ispravnost potrebe i zagovaranja demokratizacije SDA koju otvoreno traži grupa državnih zastupnika i visokih zvaničnika Stranke, reformska grupa poslanika sa najvećim brojem glasova na posljednjim izborima predvođena Senadom Šepićem i Šemsudinom Mehmedovićem, koje sam i lično podržao vidjevši u tom pristupu otvorenost, transparentnost i hrabrost, te siguran put u razvoju i budućnost za našu djecu i državu BiH, umjesto dosadašnjeg pristupa uskog, porodičnog interesnog imenovanja, krađe i lažiranja izbora i Kongresa u čije se razmjere mogla uvjeriti i najšira javnost i putem klipa na youtube kanalu sa nazivom “Svađa na Kongresu SDA”. Oni koji nisu dosad, neka pogledaju pa će se uvjeriti kako su ‘demokratski izabrani aktuelni organi SDA predvođeni sadašnjim predsjednikom Bakirom Izetbegovićem, koji pozivaju na poštivanje odluka tako izabranih organa SDA.’
Treće, pokušavaući da budete sarkastični navodite da je SDA napravila i jednu grešku, a to je Fuad Kasumović. Dobro za vas ako smatrate da vam je jedina greška Fuad Kasumović. A narod zna ko je greška a pokazaće to i u oktobru ove godine, kao što je pokazao i u oktobru 2010. kada mi je na listi na kojoj sam se nalazio od svih Vaših želja i favorita dao najveći broj glasova od svih kandidata iz Zenice, tada 12.293 i iako sam bio na zadnjem mjestu na listi i nakon svih vaših otvorenih podmetanja i osporavanja, zahvaljujući podršci svojih sugrađana završio sam kao treći od ukupno devet kandidata koji su bili kandidirani za Parlament BiH.
Četvrto, spominjati da sam rođen u Gornjem Vakufu, a kandidiram se u Zenici je izraz krajnje nemoći i nepoznavanje svijeta u kojem živimo. Naš narod treba one najbolje i dokazane ljude, a ne smutljivce koji podbacuju mjesto rođenja kao spornu činjenicu. I to dolazi iz stranke koja se zaklinje u narod, a ustvari, takva SDA se pretvorila da služi šačici moćnika na vrhu, odvojila se od naroda i bogati se na njegovoj grbači. Zato joj treba reforma ili će je narod kazniti.
I peto, baš nemoćno, pa i jadno izgleda pokušati ubjeđivati građane da iza kandidature jednog nezavisnog kandidata ‘ne stoje nikakvi viši ciljevi, nego goli ekonomski interesi’, a isti kampanju vodi i finansira iz ličnih sredstava. Sve to nasuprot kandidata i kampanje sa budžetskih jasala, pripremljenih tendera i povoljne medijske pozicije. I ovo narod zna, a uvjerićete se u oktobru da je tako. Ako je to tzv. „bošnjačko jedinstvo“, onda ovaj grad i država nemaju nikakvu perspektivu. I ta podmetanja koje dolaze iz „bošnjakog jedinstva“, nisu samo upućena prema meni, nego smo svjedoci na kakvu su razinu ti korumpirani i nesposobni kadrovi SDA spali kada su izmišljenim saopštenjima pokušali narušiti ugled i Amre Babić, čestite i poštene načelnice Visokog, samo zbog toga što je odbila služiti interesima uske skupine moćnika i tajkuna i stala na stranu naroda kojega i predstavlja.

S poštovanjem, Fuad Kasumović
nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno