Politika

Naša stranka: svi na bicikle 25.11.

Naša stranka Zenica
Naša stranka Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša stranka: svi na bicikle 25.11. – Članovi Gradskog odbora Naše stranke u Zenici, u saradnji sa biciklističkim klubovima, EKO forumom i svim zainteresiranim građanima Zenice, nastavljaju raditi na inicijativi za uvođenje biciklističke staze.

“Na sastanku koji smo održali u srijedu dogovorili smo organizaciju biciklijade u kojoj bi učesvovali svi zainteresovani građani i građanke Zenice, te biciklisti iz drugih gradova. Time bi se dodatno skrenula pažnja na problem nedostatka prostora za vožnju biciklom, što je, kako već neko vrijeme ističemo, jako važan način transporta u Zenici zbog rješavanja problema zagađenja vazduha, gužvi u saobraćaju i nedostatka parking prostora”, kazala je Jasna Sinanović, sekretarka Gradskog odbora NS-a u Zenici.

“Biciklijada je planirana da se održi 25. novembar, a naš prijedlog je da se vozi na relaciji: RK ‘Bosna’ – Drvena ćuprija – Bojin vir, zatim da se ide trasom Glavne gradske magistrale do Autobuske stanice, pa onda Obalnim bulevarom do zgrade Lamela, preko Kamberovića polja, pa sve do parkinga kod Autopijace. Podršku ovom projektu su potvrdili i članovi zeničkih auto-moto klubova, zatim SRK ‘Bosna’, Rukometni klub ‘Čelik junior’ i drugi. Biće to prilika da se naša inicijativa za uvođenje biciklističke staze u Zenici, na neki način i zaokruži, te da se prikupe dodatni potpisi za ranije pokrenutu peticiju”, dodala je Sinanović.

Naša stranka Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno