Zenica

Vijesti iz Mittala: Kotao broj 2. “popravljen”, topli radijatori tokom noći ili ujutro

Grijanje Zenice iz Energetike
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijesti iz Mittala: Kotao broj 2. “popravljen”, topli radijatori tokom noći ili ujutro – U drugom većem ovosezonskom kvaru na sistemu daljinskog grijanja, Zenica je bez toplotne energije iz ArcelorMittala već peti dan. Kako je ranije saopćeno, kotao broj 1., koji je bio osnova za grijanje grada definitivno je van funkcije i gotovo da ne postoje šanse da ove zime bude osposobljen.

Sve nade se daju prema kotlu broj 2., čiji opravak traje intenzivno već nekoliko dana.

-Prema posljednjim informacijama, topli radijatori u stanovima u najgorem slučaju trebali bi biti u jutarnjim satima u nedjelju, odnosno tokom noći između subote i nedjelje, ovisno o dijelu grada. Opet, sve to pod uvjetom da se ne dogodi nešto nepredviđeno u narednim satima, rečeno nam je danas oko 13.30 u AMZ.

Prema podacima iz AMZ, završeni su radovi na popravci kotla broj 2. i u toku je višesatni proces punjenja kotlovskih cjevovoda vodom, te testiranje uoči potpaljivanje kotla. Ako sve protekne u najboljem redu, topla voda će krenuti ka gradu u tokom večeri i noći između subote i nedjelje, rečeno nam je u AMZ.

Osim kotlova, najveći problemi su na gradskoj mreži dugoj više desetina kilometara, gdje zbog nestanka grijanja došlo do smrzavanja, a sada dolaskom toplijeg vremena i vode iz Mittala, i pucanja instalacija. U JP Grijanje ističu da su njihove ekipe su na terenu i rade 24 sata kako bi se što prije otklonili kvarovi.

Za subotu poslije podne i u večer, te nedjelju, najavljen je pad temperatura zraka u Zenici i centralnoj BiH, kao i nove padavine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno