Zenica

Foto: Obnovljeno Staro pozorište u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Obnovljeno Staro pozorište u Zenici –  U Starom pozorištu u Zenici sinoć je održan prigodan program povodom obnove tog, za naš grad, istorijskog objekta.

Tokom programa nastupile su etno-grupe Kimval iz Foče i Novo nebo iz Zenice, te, monologom sa aspekta Ive Andrića, Haris Burina, koji je svoje prve glumačke korake napravio upravo na daskama ovog pozorišta.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici međunarodnih organizacija i ambasada, među kojima i ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Drew Giblin i Marc D’Silva, predstavnik CRS-a za BiH, zatim vjerskih zajednica i crkava, Zeničko-dobojskog Kantona i Grada Zenice, te mladi i građani i građanke iz Zenice.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost, koji provodi CRS sa partnerima, ponosan je što je dao podršku organizatorima ovog događaja, Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini u Zenici na čelu sa jerejem mr. Darkom Kujundžićem.

Navedeni projekat je prepoznao dobru volju i entuzijazam za promocijom ovog oživljenog prostora koji će biti od dobrobiti za mlade, te služiti za različite međureligijske, kulturne, vjerske i ostale susrete.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno