Zenica

FOTO: Drugi štrajk upozorenja u KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Drugi štrajk upozorenja u KBZ  – Zdravstveni radnici Kantonalne bolnice Zenica danas su održali drugi štrajk upozorenja, gdje su ponovo javnosti predočili svoje zahtjeve.

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu u FBiH Ermin Čehić je izjavio da se nada da je ovo posljednji štrajk upozorenja i da neće doći do generalnog štrajka.

“Nikakav odgovor nismo dobili od Kantona i danas zahtijevamo identične stvari kao i prošli put. Tražimo bolje uvjete rada, potpisivanje kolektivnih ugovora, sprečavanje odlaska najkvalitetnijeg kadra te da se vrijednost boda vrati na 0,95 sa trenutnih 0,80”, izjavio je Čehić.

Zdravstveni radnici su izrazili zabrinutost zbog kredita od 16 miliona KM kojim Kantonalna bolnica Zenica planira pokriti dugovanja.

“Uz kredit ne znam kako će nam plaćati plaće i tople obroke. I nikako mi nije logično da Zavod zdravstvenog osiguranja koji nama plaća osiguranje ima regres, a mi ne, i zahtijevamo da se i njima ukine”, dodao je Čehić.

Na transparentu koji su danas držali u holu Kantonalne bolnice Zenica za vrijeme 30-minutnog štrajka zdravstveni radnici su tražili bolje uslove rada i boravka za pacijente te su istakli da Kantonalna bolnica Zenica mora biti prioritet. E.M. / Klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno