Zabava

Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadić • 03.04. • Zenica, BNP

Legendarni duo vanserijskih gitara  Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić  ponovo na pozornici!

03.04.2020 stižu u BNP-u u Zenicu, a sam koncert počinje u 20 sati!

Jedan od najboljih gitarskih  projekata ovog prostora ponovo će predstaviti svoja umijeća na pozornici u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Tuzli početkom aprila.

Uspješna saradnja između Stefanovskog i Tadića započela je još 1998. godine, kada su zajedno realizirali album pod nazivom Kruševo. Nakon toga uslijedio je veliki koncert u Beogradu, u Sava Centru „Live in Belgrade“. Virtuozni duo surađivao je i s bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta.

Ovim koncertnim nastupima dvojice gitarskih  virtuoza, predstaviti će svoju jedinstvenu kombinaciju flamenca, instrumentalne rock, blues, jazz i etno jazz muzike koju izvode sa superiornom preciznošću i neviđenom energijom. Njihova saradnja otkriva novu stranu zvuka akustične gitare, stvarajući novu paletu zvukova u kojoj miješanju lokalno i globalno; tradicijsko i univerzalno, s ciljem istraživanja tradicionalne makedonske glazbe, makedonskih ritmova i melodike u kombinacije sa suvremenim svijetom muzike.

Vlatko Stefanovski, kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, i Miroslav Tadić, koga je i „Guitar Player Magazine“ uvrstio među 30 najboljih svjetskih gitarista,  garantuju nezaboravne gitarske koncerte, strastvenu energiju i ugodno druženje.

Ulaznice u prodaji na blagajni BNP-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem