Biznis

U Zenici uspješno organizovana radionica: ˝Povlačenje bespovratnih sredstava iz EU fondova˝

U Zenici uspješno organizovana radionica: ˝Povlačenje bespovratnih sredstava iz EU fondova˝

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona je u saradnji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom BiH i firmom MIPES CONSULTING iz Čepina, Republika Hrvatska, dana 06.03.2019. godine (srijeda) uspješno organizovala radionicu, na temu: ˝Povlačenje bespovratnih sredstava iz EU fondova. Velika sala Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona bila je premala da primi preko 90 zainteresovanih predstavnika pravnih subjekata sa područja Zeničko-dobojskog kantona i Srednjobosanskog kantona.

Radionica je bila namijenjena predstavnicima preduzeća, organizacija za podršku biznisu, agencija za podršku inovativnosti, udruženja poduzetnika i onima koji su profesionalno zainteresirani za ovu problematiku. Učešće na radionici je bilo besplatno.

Predsjednica Privredne komore ZDK, mr.sci. Diana Babić je, u uvodnom obraćanju, naglasila da Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, shodno Zakonskim i Statutarnim ingerencijama, u okviru redovnih Programskih aktivnosti, kontinuirano realizira niz aktivnosti u interesu članica Privredne komore ZDK, privrednih subjekata i privrednog razvoja Kantona.

Radionica je imala za cilj razvoj kompetencija i vještina u okviru programa Evropske unije. Na radionici su prezentovani načini, alati i metode uspješnog povlačenja bespovratnih sredstva iz EU fondova, otvoreni i najavljeni konkursi za privredne subjekte iz Bosne i Hercegovine.
„Vjerujem da su učesnici na radionici usvojili ili unaprijedili znanja onačinu, alatima i metodama uspješnog povlačenja bespovratnih sredstva iz EU fondova, saznali korisne informacije vezane za EU fondove, saznalti informacije o otvorenim i najavljenim konkursima za privredne subjekte iz Bosne i Hercegovine, te se nadam da će učesnici usvojena saznanja upotrijebiti kako bi aplicirali na sredstva iz EU fondova, te da će njihove aplikacije biti usvojene i uspješno implementirane“, smatra predsjednica Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem