Naše

Rođendan: četrnaest godina Zenicabloga

Rođendan: četrnaest godina Zenicabloga –  Najposjećeniji web portal u Zenici i Srednjoj Bosni nastao je prije tačno četrnaest godina, 22. novembra 2005. kada se na adresi dzonlic.blogspot.com pojavila prva vijest – o promociji projekta Pipi Duga Čarapa Izdavačke kuće Vrijeme i švedske ambasade. Nastao je na sugestiju Zeničanina u Australiji, Safeta Mangića, koji je predložio da aktuelne vijesti iz Zenice, umjesto da ih šalje emailom ili linkovima sa portala iz glavnog grada, objavljuje kao postove na blogu/web stranici.

Deceniju i pune četiri godine poslije, a punih jedanaest godina na domeni Zenicablog.com svakodnevno možete pročitati informacije isključivo iz Zenice i o Zenici, Zeničanima. Zenicablog su ispočetka posjećivali prijatelji projekta, njih 10, 50, 200…

Danas, Zenicablog dnevno posjećuje više desetina hiljada ljudi iz Zenice, BiH i dijaspore.

Zenicablog je bio i ostao mjesto na kojem ćete dobiti najsveobuhvatniju sliku Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

Nažalost, u protekloj četrnaestoj godini kao i prethodnih godina najčitanije su bile rubrike  nesreće/crna hronika i  zločini/crna hronikadok odmah iza njih tu su politika, žuta minuta i sport.

U nadi da će u skorije vrijeme biti mnogo više dobrih, a manje loših tema u našem gradu, očekujemo da ova petnaesta godina sa sobom donese nove profesionalne izazove.

Očekujemo također, da će u ovoj petnaestoj godini više sugrađana aktivno se uključiti u rad Zenicabloga i doprinositi sa tekstovima, kritikama i osvrtima u našoj rubrici Žuta minuta koja je namijenjena mišljenjima i reakcijama građana.

Također, nadamo se da će naši sportski saradnici imati mnogo više prostora da pišu o uspjesima zeničkih sportskih kolektiva, kako na državnom, tako i na međunarodnom nivou.

Nadamo se da će grad Zenica u narednoj godini imati još veći broj kulturnih, edukativnih i zabavnih manifestacija i sadržaja koje ćemo sa ponosom ispratiti i prezentirati građanima Zenice, ZDK, BiH i svima onima koji više ne žive u našem gradu, ali su vezani za ovaj grad.

Hvala svim saradnicima, kompanijama, udruženjima, sportskih kolektivima i prijateljima portala na dosadašnjoj saradnji u nadi da će saradnja i u budućnosti izroditi neke pozitivne pomake i stvoriti bolju atmosferu u našem gradu.

ZENICABLOG – JEDNO MJESTO ZA SVE INFORMACIJE IZ ZENICE!

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem