Zenica

Radijatori hladni, u JP Grijanje kažu da “rade na otklanjanju kvara”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

-Zbog kvara jedne od cirkulacionih pumpi u Staroj termoelektrani trenutno je u pojedinim dijelovima grada obustavljena isporuka toplinske energije. Nadamo se da ćemo u što skorijem roku osposobiti pumpu i nastaviti redovnu isporuku – ovo je tekst odgovora na naš upit kojeg smo poslali (i odgovor dobili) u utorak 29.03.) u prijepodnevnim satima. U proteklih sedam dana svakodnevno smo dobijali pojedinačne upite iz više dijelova grada, tako da smo se jutros, utorak 5. aprila, ponovno obratili nadležnim u JP Grijanje i dobili odgovor – Imamo problem na pumpi u Staroj termoelektrani, pa zbog toga neki djelovi grada nemaju isporuku toplotne energije. Trenutno zajedno sa Mittalom pokušavamo riješiti novonastali problem, rečeno nam je u JP Grijanje Zenica.

Podsjećamo da se proteklih nekoliko dana, tokom noćnih sati, vanjska temperatura spuštala oko i ispod nule. Kako tvrde naši sugrađani, u pojedinim dijelovima grada grijanje je “na nuli”, odnosno radijatori su potpuno hladni, dok u pojedinim oni su mlaki. Zanimljivo je da takve informacije dolaze sa istih “pravaca”. Iako je novi sistem grijanja (više puta) svečano otvoren i pokrenut ove sezone, izgleda da su problemi “stari”, ovaj put na sistemu distribucije toplotne energije iz postrojenja prema Gradu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno