Biznis

Projekt ˝Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u ZDK˝ – obuka mentora

Podijeli ovu vijest:

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, u okviru Projekta ˝Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u ZDK˝ kojeg podržava Fondacija Helvetas Moja Budućnost, organizuje obuku mentora iz poslovnih subjekata zaduženih za realizaciju praktične nastave učenika u srednjem stručnom obrazovanju.

Obuka mentora će se održati u slijedećem periodu: 28.08.2021.godine (subota), 30.08.2021. godine (ponedjeljak) i 31.08.2021.godine (utorak) u velikoj sali Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, ulica Mehmedalije Tarabara broj 15, IV sprat, svaki dan u terminu od 9,30 do 15.30 sati. Imenovani mentori su u obavezi da obuci prisustvuju sva tri dana te odrade samostalni rad kod kuće, kako bi zadovoljili osnovu za dobijanje relevantne potvrde o stečenim kompetencijama.

PROČITAJTE I:   Hrana u BiH u odnosu na prošlu godinu skuplja za 20,6 posto

Cilj obuke mentora iz poslovnih subjekata je sticanje pedagoških kompetencija, te vještina planiranja rada sa učenicima na praktičnoj nastavi, kako bi na što bolji način svoja znanja i iskustvo prenosili na druge. Obuka mentora praktične nastave će se izvoditi po Programu obuke mentora za praktičnu nastavu, koji su inovirali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Pedagoškog zavoda Zenica.

U cilju unapređenja praktične nastave u Zeničko-dobojskom kantonu, te efikasnijeg učešća privrednih subjekata u cijelom procesu, molimo Vas da za obuku imenujete mentore koji su u Vašem poslovnom subjektu zaduženi za učenike na praktičnoj nastavi. Također Vas molimo da popunjen prijavni obrazac, iz prilogu ovog maila, dostavite što je prije moguće, a najkasnije do 26.08.2021.godine (četvrtak) na mail: [email protected]. Kontakt osoba za sva dodatna pitanja i pojašnjenja je: Melisa Hadžihalilović, na telefon: 066/347-225.

PROČITAJTE I:   Nastavak izgradnje Koridora 5C, još jedan grad dobija zaobilaznicu

Uzimajući u obzir sve preporuke kriznog štaba, na trodnevnoj obuci organizator i učesnici će se pridržavati svih epidemioloških mjera, uz poštivanje obavezne fizičke distance.

NAPOMENA: Učesnicima je osigurana nadoknada putnih troškova, ishrana i osvježenje tokom sva tri dana trajanja obuke.

Članom 13. Pravilnika o utvrđivanju uslova za izvođenje praktične nastave izvan škole propisane su dužnosti mentora.

Poziv za učešće u obuci mentora

Prijavni obrazac obuka mentora final

Agenda obuke za mentore PN

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010