Ljudi

Profesor Ekonomskog fakulteta u Zenici Dženan Kulović: Vlast treba slušati zahtjeve građana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Profesor na Ekonomskom fakultetu u Zenici Dženan Kulović komentirao je za Hayat TV današnje proteste građana zbog poskupljenja životnih namirnica, goriva i roba te ekonomsku krizu koja nije zaobišla ni našu zemlju.

U našoj emisiji „Dobar dan, BiH“ kazao je da mu je drago da su građani konačno izašli iz zone komfora.

Ali porazno je da svoja prava moraju tražiti na ovaj način. Ovo govori o tome koliko je stanje teško i nagovještava da će stanje biti još teže. Bh. ekonomija je ranjiva, ovo može biti uvod u puno veće nemire i nezadovoljstvo građana. Drago bi mi bilo da vlast posluša zahtjeve građana i zahtjeve riješi sistemski. Oni koji su kreatori politika i donosioci odluka trebali bi slušati glas građana, da ne dođe do ovog skupa. Ovo je pomalo nepopularan način, ali je demokratski – kazao je Kulović.

Dodao je da bi se vladama na svim nivoima moglo zamjeriti da su u kriznnom periodu u drugi plan stavili krizno komuniciranje koje je bilo veoma važno.

Mislim da je od suštinskog značaja da se ne stvara panika među građanima – naveo je.

Dok cijene nafte na svjetskom tržištu padaju kod nas ostaju iste. Građani se pitaju zbog čega.

Doći ćemo i situaciji i da će ova kriza izroditi tajkune. Vlasti na svim nivoima bi morale uložiti izuzetna napore da se takve stvari spriječe – kazao je Kulović.

Govorio je i o efektima ukidanja akciza. Smatra da je trenutno najbolje rješenje ukinuti akcize iako bi to imalo i negativne efekte.

Gostovanje na HAYATU POGLEDAJTE OVDJE:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno