Zabava

VIDEO+FOTO: “JA, BOSANAC” – ozbiljna komedija o nama – u četvrtak 05. decembra u BNP Zenica (dan kasnije u KSC Kakanj) 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon uspješne premijere u Sarajevu, i održane mini-turneje u nekoliko bh. i hrvatskih gradova pred dupke punim salama, u Zenici i Kaknju 05. i 06.12. zaigrat će nova komedija iz provjerenog komediografskog pera Indire Kučuk-Sorguč, autorice najgledanijih komedija u BiH u posljednjih deset godina (Ja, mahaluša, Ja, mahalac i Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac).

Ovo je komedija u kojoj se pjeva i psuje – 100 posto udara u glavu – oči se smiju a srce krvari.

Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi radi iz inata i prkosa. U inat svima a protiv sebe. Majka u njegovom životu igra ključnu ulogu.

Ona ga odgaja takvog – ulijeva mu snagu a i pravi od njega prazno klepetalo. Njegova muškost zavisi od njenog raspoloženja.

Ona i kad nije tu da upravlja s njim, njegova prva je: Šta će Šerifa mislit? Bosanac je uvijek «između» – tzv. Balansero, a to nikad ne može biti jer je egzaltiran svojom «tampon pozicijom».

U ovoj komediji pratimo Posljednjeg Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše. Uzrečica mu je «Tornjaka mi moga»!

U sve mu diraj, samo nemoj u Bosnu.
U pogledu na žene on je izričit: Samo u tri žene vjeruje: Svetu Šerifu, svetu Rasemu i malu Pišulju, amin. A sve druge su za trošit.

U njega važi tri PO: POjest, POpit i POklopit!

Dođite, bit će pjesme i psovke!

“Ja, Bosanac” je komedija o nama.

U ulozi Posljednjeg bosanskog bogumila je sjajni Aldin Tucić Tuca. Dok se s njim i sa klavirom poigrava njegova žena Evropljanka Čevljanovićka koju glumi i opjevava izvanredna Negra Čičić.

Tekst je napisala, dramatizirala i režirala Indira Kučuk-Sorguč.

PRARODITELJSKA PAŽNJA: Dozvoljeno svima iznad Stote!

Kupite svoje karte na vrijeme!

BNP Zenica, 05.12. u 19.30 – 032 242 604, 062 859 555, 063 797 555
JU KSC Kakanj, 06.12. u 19.30 – 032 771 921

FILTER PRODUKCIJA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno