Politika

Gradska izborna komisija: pogledajte lokacije biračkih mjesta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska izborna komisija: pogledajte lokacije biračkih mjesta i imena članova biračkih odbora – Nakon 19. sjednice održane danas, 15.10.2020. godine, Gradska izborna komisija (GIK) Zenica obavještava javnost i učesnike u izbornom procesu o aktuelnim izbornim aktivnostima.

Konačno određene lokacije biračkih mjesta

Shodno pojedinačnim odlukama o utvrđivanju redovnih biračkih mjesta usvojenih 11.09.2020. godine, Gradska izborna komisija Zenica na sjednici održanoj dana 15.10.2020. godine, usvojila je Rješenje o određivanju biračkih mjesta (BM) na području Grada Zenica za Lokalne izbore 2020.

GIK Zenica je utvrdila 140 redovnih biračkih mjesta i jedno BM za glasanje u odsustvu.

Obavještavaju se birači da je jedan broj lokacija biračkih mjesta promijenjen zbog aktuelne epidemiološke situacije, a iz razloga što pojedine prostorije koje su dosad korištene za BM, nisu pogodne s obzirom na veličinu i higijenske uslove.

GIK će, u skladu sa Izbornim zakonom BiH, oglasiti biračka mjesta putem plakatiranja i putem medija najkasnije 15 dana prije izbora, tj. do 31.10.2020. godine, radi upoznavanja birača i javnosti.

NAPOMENA: Birači i ovim putem mogu provjeriti na kom biračkom mjestu će glasati, a prema adresi na kojoj stanuju i koju su prijavili kao adresu prebivališta u MUP-u ZDK.

 

LOKACIJE BIRAČKIH MJESTA: RJESENJE BM 2020-1_15.10.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno