Zenica

FOTO:Susreti UPOZNAJ – МОЛИ – SURAĐUJ u Zenici

UPOZNAJ - МОЛИ - SURAĐUJ u Zenici
UPOZNAJ - МОЛИ - SURAĐUJ u Zenici

Animiranje rizične grupe mladih u cilju doprinosa međureligijskom dijalogu i jačanju civilnog društva finansiran od Ambasade SADa u BiH, a kao završnu faza projekta Međureligijskog vijeća u BIH, Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici i Catholic Relief Service (CRS) realizirali su trodnevni susret “UPOZNAJ – МОЛИ – SURAĐUJ” u Zenici 15. 16. i 17. oktobra.

Mladi su imali priliku kroz radionice, druženja, posjete vjerskim objektima i Muzeju Grada te obilježavanju Duha Asiza i pete godišnjice Odbora u Zenici upoznati se sa religijama koje ovdje godinama bitišu i razvijaju se. Također, upoznavali su se sa religijskim različitostima kao nemjerljivim bogatstvom naše zemlje.

Završna faza edukacije mladih MRV BiH i CRSa u Zenici je zamišljena i realizovana na način da se mladi učesnici kroz nešto laganiji program nagrade za svoj angažman u međureligijskom dijalogu. Učestvovali su mladi iz Bihaća, Livna, Žepča, Goražda i Zenice.
Svi oni su izrazili svoja nadanja i želje da se projekti ovakve vrste nastave.​

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: