Zenica

FOTO: Volonteri iz Holanije pomogli u obnovi OŠ “Aleksa Šantić”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Volonteri iz Holanije pomogli u obnovi OŠ “Aleksa Šantić” – I ove kao i prethodne godine u OŠ „Aleksa Šantić“ u Perinom Hanu, 8.septemba, stigla je nova grupa od 23 srednjoškolca i 5 profesora iz škole Het Baarnsch Lyceum iz grada Baarna u Holandiji. Tokom ove sedmice učenici i njihovi profesori su okrečili zidove i postavili laminat u 6 kabineta predmetne nastave.

Sredstva za ovaj projekat, učenici su prikupljali tokom godine i umjesto maturalne ekskurzije, opredijelili su ih na uređenju ove škole. Ovim humanim činom, pridonijeli su boljim uslovima rada učenicima i nastavnicima u centralnoj školi u Perinom Hanu.

Prije njihovog dolaska, g-din Aart de Ruiter koji rukovodi fondacijom „Stichting Liaison in Bosnia“, uplatio je sredstva kojima su zamijenjeni dotrajali prozori na dva kabineta.  Takođe, ranije posredstvom ove fondacije, kompanija „De Tinfabriek“ u Holandiji je osigurala ček u vrijednosti 3.800 eura, čime su postavljeni novi prozori na 4 učionice centralne i područne škole Mošćanica i ulazna vrata.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, g-din Spahija Kozlić, odobrio je sredstva za zamjenu ostalih dotrajalih prozora te će ova škola uskoro imati mnogo bolje uslove za rad učenika i nastavnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno