Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Mesudu Pezeru zlato Evropskog kupa u bacačkim disciplinama, novim rekordom ispunio normu za SP u Londonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Mesudu Pezeru zlato Evropskog kupa u bacačkim disciplinama, novim rekordom ispunio normu za SP u Londonu – Zeničanin Mesud Pezer pobjednik je Evropskog kupa u bacačkim disciplinama, u disciplini bacanje kugle – Pezer je danas popodne u Gran Kanariji (Španija) osvojio prvo mjesto u finalu, svojim novim ličnim rekordom, 20.69, 11 cm više od prethodnog ličnog rekorda.

Pogledajte pobjedonosni hitac i dodjelu medalja:

Pezer je iza sebe ostavio Karlosa Tobalinu iz zemlje domaćina (20, 57) i Portugalca Franciska Belu. Uz pobjednički hitac, ostvaren u drugoj seriji, Pezer je bacio i 20,00; 20,24; 20,27 i 20,49.  Hitac od 20,69 metara je drugi u Evropi, a peti u svijetu ove godine.

Ostvarenim rezultatom postavio je novi lični rekord, te je ispunio je normu za Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Londonu koje će se u augustu ove godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno