Zabava

Zenički muzički vremeplov kroz virtuelni koncert “ZENICA OKA MOG” 19.03. u 19.30

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Producent Tomislav Kašljević, rođeni Zeničanin,  priprema još jednu unikatnu muzičku poslasticu s kojom se utvrđuju novi svjetski standardi koncertnih live događanja – program koji će se moći uživo pratiti u cijelom svijetu. Dakle, prvi virtualni koncert ovakve vrste u regiji.

Koncerti su živa materija koja se prilagođava svakom trenutku i svakoj potrebi svojih konzumenata. Od nekadašnjih malih klubova, narastali su do dvorana i stadiona, a samo je pitanje vremena bilo kada će se intenzivno usmjeriti na novu realnost koju nudi moderna tehnologija. Taj trenutak donijela je, htjeli ne htjeli, pandemijska pošast.

Umjesto čekanja kada će publika opet puniti koncertne prostore, energični i vješti producenti nalaze način da koncerte dovedu publici, gdje god ona bila.

Domaću ‘novu stvarnost’ Tomislav Kašljević je nedavno otvorio virtualnim koncertom Massima Savića u zagrebačkoj dvorani Lisinski. Izniman uspjeh događaja i odlične reakcije publike pokazali su put kojim treba krenuti i još više ga usavršavati.

”Budući da sam ja ponosni Zeničanin, te sam i ranije mnoge atraktivne koncerte regionalnih muzičkih zvijezda radio u svom rodnom gradu, odlučio sam da jedan zanimljiv nostalgični serijal otvorim upravo u Zenici”, kaže Tomislav Kašljević, vlasnik produkcijske kuće Music Time.

Riječ je o koncertu ”ZENICA OKA MOG’‘ koji će 19.3. 2021. biti priređen na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici s početkom u 19.30 sati.

U skladu s još važećim mjerama, broj gledatelja u BNP-u će biti ograničen, no glavna zamisao koncerta jeste da slika i muzika putem satelita, u direktnom prijenosu, stignu u svaki kutak svijeta.

Na koncertu će pjevati pop i rock veterani ovoga grada, akustičari Nedžad Čamdžić Džadžo i Hisam Hiso Jusufović, grupe Nemoguće vruće, Gong i Taxi Band, te Omladinski hor Milenka Karovića koji će svojim setovima evocirati romantične šezdesete, dinamične sedamdesete i zlatne osamdesete u muzici. Voditelj je zenički radijski veteran Josip Dujmović, a specijalni gost Tarik Filipović, najuspješniji i najpopularniji Zeničanin u regionalnom televizijskom i glumačkom svijetu.

”Koncertni smo zamislili kao vremeplov, pa za njegovu potpunu sliku odabiremo zanimljive fotografije, video isječke, neka nostalgična kazivanja”, – kaže Kašljević – ”no više detalja će biti poznato uskoro. Ono što treba odmah istaći jeste vrhunska produkcija u realizaciji zagrebačke Unimedije, čije kamere će zabilježiti i prenositi “uživo” u cijelom svijetu svaki trenutak na sceni.”

”Puno je naših ljudi, još od devedesetih, rasuto po planetu i ovakav projekt s posebnim emocijama radimo njima za dušu,” – dodaje Kašljević.

Koncert ”ZENICA OKA MOG” može imati neograničen broj gledatelja i organizator će vrlo brzo objaviti detalje kako su on može pratiti putem poznatog sustava Entrio.hr

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno