Naše

Danas je šesnaesti rođendan vašeg Zenicabloga

Najposjećeniji web portal u Zenici i Srednjoj Bosni vaš Zenicablog nastao je prije tačno šesnaest godina, 22. novembra 2005. kada se na adresi dzonlic.blogspot.com pojavila prva vijest – o promociji projekta Pipi Duga Čarapa Izdavačke kuće Vrijeme i švedske ambasade. Nastao je na sugestiju Zeničanina u Australiji, Safeta Mangića, koji je predložio da aktuelne vijesti iz Zenice, umjesto da ih šalje emailom ili linkovima sa portala iz glavnog grada, objavljuje kao postove na blogu/web stranici.

Šesnaest godina poslije, a punih trinaest godina na domeni Zenicablog.com svakodnevno možete pročitati informacije isključivo iz Zenice i o Zenici, Zeničanima. Zenicablog su ispočetka posjećivali prijatelji projekta, njih 10, 50, 200… Danas, Zenicablog dnevno posjećuje više desetina (20-100) hiljada ljudi iz Zenice, BiH i dijaspore.

Zenicablog je bio i ostao mjesto na kojem ćete dobiti najsveobuhvatniju sliku Zenice i Zeničko-dobojskog kantona. Nažalost, svih  prethodnih godina najčitanije su bile rubrike  nesreće/crna hronika i  zločini/crna hronikadok odmah iza njih tu su politika, žuta minuta i sport.

U nadi da će u skorije vrijeme biti mnogo više dobrih, a manje loših tema u našem gradu, očekujemo da ova šesnaesta godina našeg rada sa sobom da donese nove profesionalne izazove. Očekujemo također, da će u ovoj godini više sugrađana aktivno se uključiti u rad Zenicabloga i doprinositi sa tekstovima, kritikama i osvrtima u našoj rubrici Žuta minuta koja je namijenjena mišljenjima i reakcijama građana. Također, nadamo se da će naši sportski saradnici imati mnogo više prostora da pišu o uspjesima zeničkih sportskih kolektiva, kako na državnom, tako i na međunarodnom nivou.

Nadamo se da će grad Zenica u narednoj godini imati još veći broj kulturnih, edukativnih i zabavnih manifestacija i sadržaja koje ćemo sa ponosom ispratiti i prezentirati građanima Zenice, ZDK, BiH i svima onima koji više ne žive u našem gradu, ali su vezani za ovaj grad. Hvala svim saradnicima, kompanijama, udruženjima, sportskih kolektivima i prijateljima portala na dosadašnjoj saradnji u nadi da će saradnja i u budućnosti izroditi neke pozitivne pomake i stvoriti bolju atmosferu u našem gradu.

I važna napomena za kraj – kao što znaju svi oni koji nam šalju konkurse, oglase, javne pozive, pa i komercijalne članke najave otvaranja i slično, Zenicablog sve javne objave, konkurse, oglase i slično objavljuje POTPUNO BESPLATNO JEDINI U ZENICI – zbog toga, barem za sada i u ovakvo “korona vrijeme” kada naši privrednici sastavljaju kraj sa krajem, nemamo namjeru “proslavljati rođendan”. Od marta ove 2021. godine, poslujemo uokviru zeničke Agencije za promociju PRmedia kao članica grupacije u kojoj su još portali Zenica.tv i TOPvijesti.

U neka – nadamo se – skora, bolja vremena organizovaćemo nagradnu igru u kojima ćemo se zahvaliti našim najvjernijim čitaocima… do tada, budite uz vaš Zenicablog – jedno mjesto za sve informacije iz Zenice.

ZENICABLOG – JEDNO MJESTO ZA SVE INFORMACIJE IZ ZENICE!

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: