Naše

Danas je osamnaesti rođendan vašeg Zenicabloga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najposjećeniji web portal u Zenici i Srednjoj Bosni vaš Zenicablog nastao je na današnji dan prije tačno osamnaest godina, 22. novembra 2005. kada se na adresi dzonlic.blogspot.com pojavila prva vijest – o promociji projekta Pipi Duga Čarapa Izdavačke kuće Vrijeme i švedske ambasade. Tog prvog dana rada, objavljeno je još nekoliko vijesti. Blog, pa portal je nastao je na sugestiju Zeničanina u Australiji, Safeta Mangića, koji je predložio da se aktuelne vijesti iz Zenice, umjesto da se šalju na razne emailing liste, objavljuju kao postovi na blogu/web stranici.

Osamnaest godina poslije, a punih petnaest godina na domeni Zenicablog.com svakodnevno možete pročitati informacije isključivo iz Zenice i o Zenici, Zeničanima. Zenicablog su ispočetka posjećivali prijatelji projekta, njih 10, 50, 200… Danas, Zenicablog dnevno posjećuje više desetina (30-100) hiljada ljudi iz Zenice, BiH i dijaspore.

Zenicablog je bio i ostao mjesto na kojem ćete dobiti najsveobuhvatniju sliku Zenice i Zeničko-dobojskog kantona. Nažalost, svih  prethodnih godina najčitanije su bile rubrike  nesreće/crna hronika i  zločini/crna hronikadok odmah iza njih tu su politika, žuta minuta i sport.

U nadi da će u skorije vrijeme biti mnogo više dobrih, a manje loših tema u našem gradu, očekujemo da ova devetnaesta godina našeg rada sa sobom da donese nove profesionalne izazove. Očekujemo također, da će u ovoj godini više sugrađana aktivno se uključiti u rad Zenicabloga i doprinositi sa tekstovima, kritikama i osvrtima u našoj rubrici Žuta minuta koja je namijenjena mišljenjima i reakcijama građana. Također, nadamo se da će naši sportski saradnici imati mnogo više prostora da pišu o uspjesima zeničkih sportskih kolektiva, kako na državnom, tako i na međunarodnom nivou.

Nadamo se da će grad Zenica u narednoj godini imati još veći broj kulturnih, edukativnih i zabavnih manifestacija i sadržaja koje ćemo sa ponosom ispratiti i prezentirati građanima Zenice, ZDK, BiH i svima onima koji više ne žive u našem gradu, ali su vezani za ovaj grad. Hvala svim saradnicima, kompanijama, udruženjima, sportskih kolektivima i prijateljima portala na dosadašnjoj saradnji u nadi da će saradnja i u budućnosti izroditi neke pozitivne pomake i stvoriti bolju atmosferu u našem gradu.

Napomena za kraj – Od marta 2021. godine, poslujemo uokviru zeničke Agencije za promociju PRmedia kao članica grupacije u kojoj je još niz relevantnih portala. O tome drugi put.

Budite uz vaš Zenicablog – jedno mjesto za sve informacije iz Zenice.

ZENICABLOG – JEDNO MJESTO ZA SVE INFORMACIJE IZ ZENICE!

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno