Biznis

Brој prеdviđеnih stаnоvа zа grаdnju u novembru 2019. veći za 98 posto nego godinu prije

Naime, brој prеdviđеnih stаnоvа zа grаdnju u novembru 2019. gоdinе u оdnоsu nа brој prеdviđеnih stаnоvа zа grаdnju u 2018. gоdini veći је zа 98,3 posto, dok je u оdnоsu nа novembar 2018. gоdinе veći zа čak 120,3 posto.

“Republika Srpska je imala problem sa dostavom podataka iz administrativnih izvora. Sada kada su kompletirali sve podatke, u novembarskom izvještaju dobili smo ovakve podatke i stanje je takvo kako jeste”, kratko su nam kazali iz Agencije za statistiku BiH.

Prema indeksu izdatih odobrenja za građenje u novembru 2019. godine, najviše će se graditi stambene zgrade i objekti niskogradnje, dok je najmanje dozvola izdato za gradnju nestambenih objekata.

Izdata odobrenja za građenje prema vrsti radova za novembar 2019. pokazuju da će se raditi ukupno na 351 objektu, od čega će biti 297 objekata novogradnje. Očekuje se obnavljanje dvije ruševne zgrade te nekoliko prenamjena i rekonstrukcija prostora.

Ovi podaci dobijeni su na osnovu mjesečnih izvještaja o odobrenjima za građenje organa uprave i lokalne samouprave.

Kako pojašnjavaju iz Agencije za statistiku, podaci o izdatim građevinskim dozvolama pokazuju buduće kretanje građevinske djelatnosti i omogućuju sagledavanje strukture investicija kako na državnom nivou, tako i na nivou lokalne samouprave.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: