Biznis

​Održan​a Osnivačka skupština UP Vareš

Osnivanje Udruženja poslodavaca Vareš
Osnivanje Udruženja poslodavaca Vareš

Na inicijativu skupine privrednika iz Vareša i Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK, dana 03.11.2015. godine (utorak) u sali općine Vareš održana je 1. – Osnivačka skupština „Udruženja/Udruge poslodavaca VAREŠ“.

Osnivačkoj skupštini Udruženja/Udruge poslodavaca Vareš prisustvovalo je 15 vlasnika i direktora kompanija koje posluju na području općine Vareš. Podršku inicijativi za formiranje Udruženja/Udruge poslodavaca Vareš dalo je ukupno 25 poslodavaca koji posluju u Varešu i koji su najavili svoje pristupanje novoosnovanom Udruženju. Osnivači i budući članovi su privatne kompanije koje posluju na području općine Vareš. Na ovaj način će kompletan privatni sektor u Varešu biti uključen u rad Udruženja.

Na Osnivačkoj skupštini je donešena jednoglasna Odluka o formiranju Udruženja/Udruge poslodavaca Vareš, a usvojeni su i najvažniji pravni akti: Statut, Poslovnik o radu Upravnih tijela i Etički kodeks Udruženja/Udruge.

Za 05.11.2015.godine (četvrtak) je zakazan je i prvi sastanak Upravnog odbora Udruženja/Udruge poslodavaca Vareš koji broji sedam (7) članova. Na ovom sastanku će biti imenovani Predsjednik i Zamjenik predsjednika Upravnog odbora Udruženja/Udruge.

Privrednici sa područja općine Vareš su formiranjem Udruženja/Udruge poslodavaca Vareš potvrdili svoju opredjeljenost da mnogo organiziranije učestvuju i sistemski rade na poboljšanju poslovnog okruženja u svojoj općini.

Kroz partnerski odnos sa drugim kompanijama, drugim općinskim udruženjima poslodavaca i vlastima moguće je ubrzati i poboljšati privredni rast i razvoj. Osnivači Udruženja/Udruge poslodavaca Vareš su svojim članstvom u SAVEZU udruženja/udruga poslodavaca ZDK izrazili nedvosmislenu želju da učestvuju u svim privrednim dešavanjima na razini Zeničko-dobojskog kantona.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem