Nogomet

Zmajevi u Azerbejdžanu

Zmajevi u Azerbejdžanu
Zmajevi u Azerbejdžanu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zmajevi u Azerbejdžanu- Optimizma ne manjka u redovima kadetske U-17 nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja mirno trenira u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i priprema se za nastup na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

Ova kadetska reprezentacija će prvi put nastupiti na šampionatu Evrope, igrat će u “Grupi B”, a protivnici su 5.maja reprezentacija Austrije, zatim 8.maja selekcija Njemačke i treća utakmica u grupi je 11.maja s Ukrajinom.

Selektor Sakib Malkočević i igrači na koje računa blistaju i željni su novih dokazivanja, što su i kazali tokom susreta s predstavnicima medija. Za selektora trenutno je najvažnije da su svi igrači zdravi i spremni, a “trenutna situacija u ekipi je idealna”.

– Spremat ćemo se do polaska u potpunom miru u našem centru, jer ne smijemo riskirati povrede. Možemo povesti samo 18 igrača i to mi je jedini problem, jer bih najradije poveo još desetak, ali sada je ovako stanje. Naš plasman je za nas nova stvar i imamo dovoljno vremena da se spremimo za teške izazove koji nas čekaju, ovo je prvi put da je situacija idealna i zdravstveni bilten je odličan, svi su u dobroj formi i za sada nemamo problema.

O našim prilikama na prvenstvu teško je još govoriti. Mi smo za sada fokusirani na prvu utakmicu s Austrijom, ali smo već pregledali snimke protivničkih ekipa i narednih dana će to uraditi i igrači. Sve su to kvalitene ekipe, koje su stalne učesnice velikih takmičenja, ali mi smo u elitnom krugu pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa svima – kazao je selektor Malkočević.

Za njega ne postoji krajnji domet njegovih izabranika, ponovno je istakao sjajan učinak Zmajića, zatim rezultat košarkaških kadeta, koji su najbolji primjer reda, rada i discipline kada su u pitanju sportske senzacije iz Bosne i Hercegovine. Trenutno svi misle samo na prvu utakmicu s Austrijom, a optimizam igrača i želja za dokazivanjem pokazuje da će se potruditi napraviti i rezultat, te tako zahvaliti svim koji su im stvorili izvanredne uvjete za treniranje i pripreme.

– Hvala svima koji su nam pomogli i zaista sam presretan što smo postigli historijski uspjeh, ali nadam se da ćemo biti među ekipama koje će obilježiti ovo Evropsko prvenstvo – kaže kapiten kadetske reprezentacije Jasmin Čeliković.

Jedan od onih koji zaista imaju razloga da slavi proteklu sezonu je Stefan Kovač, kojem je “ovo najlepša godina u životu”.

– Znam da nas čekaju teški susreti, igramo s velesilama i pokušat ćemo da ostavimo što bolji utisak i da opravdamo svoj plasman. Nikoga se ne plašimo i to smo do sada pokazali, a uz malo sportske sreće sve je moguće. Ovo je jedna od najljepših godina u mome životu, jer sam potpisao profesionalni ugovor sa Crvenom Zvezdom, s reprezentacijom sam se plasirao na Evropsko prvenstvo, i nadam se da ćemo u Azerbejdžanu ostati što duže, a sve ću proslaviti kada se vratimo – rekao je Kovač.

Optimizam je i u riječima Tomasa Dadića koji obećava da će ekipa pokušati ponovtii dobre igre i rezultat s kvalifikacionog turniru u Gruziji, kada su pobijedili domaću selekciju, zatim reprezentaciju Italije (1:0), što im je i pored poraza od Rusije bilo dovoljno za plasman na Evropsko prvenstvo.

“Zmajići” ističu da neće žuriti s povratnim letom iz Azerbejdžana nego će se potruditi da se na svom prvom Evropskom prvenstvu zadrže što duže, da prođu u drugi krug prvenstva i da se plasiraju što bolje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno