Zenica

Zimovanje na Smetovima – evo detalja iz uprave Grada

Zimovanje na Smetovima
Zimovanje na Smetovima
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zimovanje na Smetovima – evo detalja iz uprave Grada – Grad Zenica već duži niz godina koordinira realizaciju projekta Zimovanje djece i omladine koji ima višestuk značaj za građane, a posebno za mlade našeg Grada. Cilj projekta je da se iskoriste postojeći kapaciteti koje pružaju Smetovi. Nažalost, nema dovoljno smještajnih kapaciteta, pa će se Program kombinovati sa dnevnim izletima na Smetove.

Program obuhvata niz različitih aktivnosti koje će pripremiti i realizirati nevladine organizacije (Izviđači, Udruženje pedagoga fizičke kulture, Sportska škola, Planinari i dr.). Grad Zenica će  koordinirati aktivnosti gradskih javnih preduzeća i drugih institucija (kao što su JP Zenicatrans, ALBA d.o.o. Zenica, Ze-do Kanton – Ministarstvo za prostorno uređenje i okoliš, Komgrad d.o.o., MUP, i drugi) koji će, također, učestvovati u realizaciji Programa.

Realizacija ovog Programa je planirana u toku zimskog raspusta i trajat će od 3. januara do 22. januara 2017. godine. Kao što je poznato, zagađenost zraka u gradu je u tom periodu najveća, te će Program imati i mnoge benefite za zdravlje djece.

Javno preduzeće  Zenicatrans u vrijeme realizacije  Programa  tj. od 03.01.2017.godine  uvodi  redovnu autobusku liniju na relaciji  Zenica-Smetovi-Zenica sa polaskom u 9:30 sati ispred Gradske Arene i povratkom sa  parkinga na Smetovima  u 15:00 sati. U zavisnosti od  zainteresovanosti građana  broj polazaka  se može povećati, o čemu će građani  biti  na vrijeme informisani.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno