Zenica

Zgrada OŠ „Hasan Kikić“ u Tetovu nije uslovna za izvođenje nastave

Hasna-Alihodžić
Hasna-Alihodžić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zgrada OŠ „Hasan Kikić“ u Tetovu nije uslovna za izvođenje nastave  – Zgrada Osnovne škole „Hasan Kikić“ u zeničkom naselju Tetovo nije uslovna za izvođenje nastave, pokazao je nalaz građevinskog inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Ovakva situacija traje od aprila, kada je u jednoj od učionica pao strop i od tada je gornji sprat škole u potpunosti zatvoren.

Tri učionice u jednoj

Kako bi prevazišli probleme s kojima su se susreli, direktorica Hasna Alihodžić organizirala je sastanak s nastavnim osobljem i predstavnicima mjesne zajednice.

– Uprava škole je od momenta kada je inspekcijski nalaz stigao poduzela značajne aktivnosti kako bi organizirali nastavni proces u nadolazećoj školskoj godini. Tako će jedan dio škole biti zatvoren za korištenje, dok će u drugom dijelu jedna prostorija biti pregrađena i od nje će biti napravljene tri učionice, te sa još pet učionica nastava će se organizirati u osam učionica u dvije smjene – kazala je direktorica Alihodžić, dodavši da je riječ o privremenoj mjeri.

Direktorica Alihodžić naglašava da je uprava škole uradila sve što je u njenoj moći, te da se za rješavanje ovog problema mora angažirati šira društvena zajednica.

Predsjednik Mjesne zajednice Tetovo Samir Kubat uputio je zahtjev da se što prije nađe rješenje za novonastali problem.

Čekaju sastanak

– Po svim nalazima, objekat škole je za rušenje. Temelji su popustili, da li od zemljotresa ili pritiska Rače, ne znam. Zamolio bih Grad Zenicu i Kanton da se uključe i da zajednički riješimo problem – kazao je Kubat.

Samir Kubat

Poziv za sastanak bit će upućen vrlo brzo svim onim koji mogu i moraju da se uključe u rješavanje problema, a direktorica Alihodžić je kazala da nema bojazni za sigurnost učenika i nastavnog osoblja za predloženi model izvođenja nastave. Školu u Tetovu u 15 odjeljenja pohađa 352 učenika.

(N. Glibo/Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno