Ostali sportovi

Zeničanin Adi Bambur učestvovao u stvaranju historijskog rezultata za bh. sport

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Adi Bambur učestvovao u stvaranju historijskog rezultata za bh. sport – Početkom mjeseca u Pragu je održan FIBaWorld Tour 3×3 Masters na kojem je učešće uzelo 12 ekipa iz cijeloga svijeta. Među 12 učesnika svoje mjesto našla je ekipa Ecos Romari Vitez koja je prva ekipa sa prostora Bosne i Hercegovine koja učestvuje na jednom ovako prestižnom turniru. Jedan od članova ekipe je i Zeničanin Adi Bambur koji od ove godine nastupa za tim Ecos-a.

Na otvaranju turnira tim iz Viteza poražen je od kasnijeg pobjednika, tima Ljubljane 20:21. Drugi meč igrali su protiv viceprvaka Srbije, ekipe Olimp iz Beograda gdje su upisali pobjedu od 16:13 čime su osigurali učešće u četvrtfinalu.

Bambur-1Četvrtfinalni duel ekipi Ecos donio je tim Piran iz Slovenije, koji su ovoga ljeta bilježili izvanredne rezultate naFIBA World Tour 3×3 turnirima, a pobjedu u tom meču odnio je Ecos rezultatom 18:16.

Polufinalni meč igran je protiv  ekipe Saskatoon iz Kanade, a na kraju su, više sretno, nego spretno pobjedu odnijeli Kanađani rezultatom 22:18. Utakmica za treće mjesto zbog pravila FIBA 3×3 turnira nije igrana, pa je konačni poredak odlučivala bodovna lista od ove godine, zbog čega je treće mjesto pripalo timu Novi Sad Al Wahda.

Za ekipu Ecos Romari, pored Adija Bambura, nastupali su: Ranko Križanović, Mario Blaškan, te Željko Palavra, koji je, na kraju turnira ponio epitet najboljeg strijelca.

“S obzirom na to da je ovo prvi put da iz Bosne i Hercegovine učestvuje jedna ekipa, mislim kako je ovo veliki rezultat. Sretan sam jer mi se ukazala čast da nastupam za Ecos Romari koji je već godinama u vrhu bh. basketa. Ovu godinu okončali smo kao ubjedljivi pobjednici u Bosni i Hercegovini, a ništa to ne bi bilo moguće bez Bojana i Ivane Rajković kojima se ovim putem zahvaljujem što su, kako meni, tako i mojim saigračima omogućili da igramo velike turnire u Bosni i Hercegovini i širom Evrope” kazao je Bambur za sportzdk.ba.

Dodao je kako je, nakon svih nastupa tokom ljeta, na konačnoj Top 100 rang listi igrača iz cijeloga svijeta,Bosna i Hercegovina ima četiri predstavnika na listi. Najbolje kotira Željko Palavra koji je trenutno 26 igrač svijeta, Ranko Križanović je 53., dok Bambur i Blaškan dijele 82. i 83. poziciju.

Konačni poredak:
1. Ljubljana (SLO)
2. Saskatoon (CAN)
3. Novi Sad Al Wahda (UAE)
4. Vitez (BIH)
5. Ostrava (CZE)
6. Piran (SLO)
7. Humpolec (CZE)
8. Budapest (HUN)
9. Vilnius (LTU)
10. Belgrade (SRB)
11. Gdansk (POL)
12. Utrecht (NED)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno