Zenica

Zenicablog saznaje: uvedena nova operativna tehnika u Kantonalnoj bolnici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenicablog saznaje: uvedena nova operativna tehnika u Kantonalnoj bolnici – 21. juli – biće upamćen kao dan kada je uvedena nova operativna tehnika na odjelu Ortopedija i Traumatologija KBZ.

Kako ekskluzivno saznaje Zenicablog, tzv. “artroskopska operacija pokidanog prednjeg križnog ligamenta”, jedna od najtežih sportskih povreda kod sportaša, od sada se može tretirati i nalazi se na redovnom programu operativnih zahvata u Kantonalnoj bolnici.

Zaslužan za to je vrsni ljekar dr. Faruk Hodžić sa svojim saradnicima.

-Od danas naši pacijenti neće morati plaćati ove skupe zahvate ili se na teret ZZO ZDK operisati u drugim ustanovama i kliničkim centrima u i van BiH, kazao nam je dr. Hodžić, čiji im je uveo ovu novu proceduru u zeničku kantonalnu Bolnicu.

Kako smo i ranije pisali. Hodžić je sve priznatiji u svijetu sportske medicine. U svojoj profesionalnoj ljekarskoj karijeri pomogao u oporavku velikog broja priznatih sportista iz BiH, od bh. šampiona Amela Tuke, čiji je i danas ljekar, preko niza drugih. Hodžić je prošao edukacije po cijelom svijetu od SAD do Evrope, ali je otao vjeran svojoj – našoj KBZ.

Uz pomoć kolega, na ovom odjelu radi na razvoju segmenata sportske medicine, kao što su npr. artroskopija, operacije prednjih križnih ligamenata itd…



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno