22 Decembar 2014
FacebookTwitterRSSOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. zenicablog android16x16
ponedjeljak, 30 April 2012 00:05

Iskra Nadžak

PRVA DJEVOJČICA U HISTORIJI ZENICE KOJA DONOSI ZNAČAJNU TITULU U OBLASTI BALETA - Na 15. Federalnom takmičenju učenika i studenata muzičke i baletske umjetnosti, koja je održana u Sarajevu   u organizaciji muzičkih i baletskih pedagoga FBiH, petogodišnja djevojčica Iskra Nadžak iz baletske škole “Amadeus” iz Zenice u klasi prof. Svetlane Pavlove, osvojila je treće mjesto.

Naime, u prvoj kategoriji, u konkurenciji od 23 učenice podjeljene u tri grupe, Naša Iskra, stara svega pet godina izborila je treće mjesto i što je najznačajnije, ona je bila najmlađi učesnik takmičenja. Ostale djevojčice iz njene kategorije bile su stare između 8 i 11 godina.  To je prva djevojčica u historiji grada Zenice koja donosi značajnu titulu u oblasti baleta na nacionalnom nivou. Granice su pomjerene - grad Zenica ima razloga da sa velikim ponosom pamti 29. april, Svjetski dan plesa!

zenicauzivo1b