29 Juli 2014
FacebookTwitterRSSOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. zenicablog android16x16
ponedjeljak, 28 Juli 2014 23:12

Policijski uviđaj u Carpe Diemu?

Školska ponovno u mraku? Već u Bajramsko jutro na našu adresu počeli su pristizati upiti sugrađana "šta se to dogodilo u Školskoj ulici". Prije nešto više od dva mjeseca otvoreni objekat Carpe Diem osvanuo je prazan, zatvoren, okružen trakama... Sindrom "čaršijske priče i nadogradnje priče" je pušten... "Očevici" koji eto baš nisu svojim očima vidjeli, ali znaju čovjeka koji jeste, vidjeli su policijsku traku, a s obzirom da je Bajram,  odmah se stvorila fama o novom mogućem zločinu, bajramskom lumpovanju, ....

srijeda, 23 Juli 2014 22:59

Čoloman zatražio puštanje

Sud Bosne i Hercegovine je potvrdio optužnicu koja optuženog Jasmina Čolomana tereti da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, saopćeno je iz Suda BiH. Državno tužilaštvo zatražilo je od Suda BiH da se Jasminu Čolomanu, optuženom za ubistva civila hrvatske nacionalnosti u Vitezu, produži pritvor, čemu se odbrana usprotivila tražeći određivanje mjera zabrane, saopćila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN) 

ponedjeljak, 21 Juli 2014 15:43

Čagi pet godina zatvora

 Sud BiH donio je danas prvostepenu presudu kojom su optuženi Fahrudin Čago i Enes Pašalić oglašeni krivim za "produženo krivično djelo poreska utaja i krivično djelo pranje novca", Smail Mujčinović, Rasmin Alajbegović i Nermin Mujanović za "produženo krivično djelo porezna utaja, te Mersiha Kvrgić za krivično djelo "pranje novca", saopćio je ovaj sud. 

subota, 19 Juli 2014 15:19

Suđenje zbog ubistva u KPZ

U Kantonalnom sudu u Zenici na suđenju Adnanu Šeraku, koji se tereti za ubistvo zatvorenika Dženana Džake u zeničkom zatvoru, svjedočio je Salko Planinčić, zaposlenik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Na početku pretresa Šerakov branilac Kerim Čelik obratio se Sudu sa prijedlogom da se Šeraku skinu lanci u kojima ga policajci dovode na ročišta.

petak, 18 Juli 2014 22:15

Kazne za negiranje zločina

DOPUNOM Krivičnog zakona FBIH uvodi se zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici i svih pravomoćno presuđenih ratnih zločina u BiH. Kazna će biti uvedena osam dana od objavljivanja u Službenim novinama Zakona o dopuni Krivičnog zakona FBiH, odlučeno je na sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta.

petak, 18 Juli 2014 03:55

BiH 86. po nesigurnosti

BiH i Srbija su najnestabilnije, a Hrvatska najstabilnija zemlja zapadnog Balkana, pokazalo je istraživanje koje su obavili američka organizacija "Fund for Peace " i američki magazin "Foreign Policy ".

utorak, 15 Juli 2014 23:32

Četvorica povrijeđena u sudaru

U Zenici je danas došlo do željezničke nesreće u kojoj su povrijeđena četvorica muškarca srednjih godina.Četiri radnika Željeznica FBiH, povrijeđena su u sudaru dvije lokomotive danas poslijepodne u Teretnoj željezničkoj stanici Zenica. Sudar na kolosjecima same stanice u zeničkom naselju Kanal dogodio se nešto prije 16 sati, a povrijeđeni su nakon sudara prebačeni u Kantonalnu bolnicu Zenica. 

ponedjeljak, 14 Juli 2014 22:48

Emir Tabaković negirao ubistvo

U Kantonalnom sudu u Novom Travniku Emir Tabaković (23) iz Zenice negirao je krivicu za ubistvo Zaima Kajmaka (50) iz Viteza te teško ranjavanje njegovog brata Nedžada (56) i Arnela Neslanovića (26) iz Busovače u pucnjavi koja se 27. septembra prošle godine dogodila u klubu "Vila" u Vitezu.  To nam je potvrdila i Edina Jaganjac, službenica za odnose s javnošću Tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

četvrtak, 10 Juli 2014 21:31

Željeznička nesreća u Banlozima

Zbog krađe šarafa sa željezničkih šina jučer su četiri vagona teretnog voza koji je saobraćao na relaciji Omarska - Zenica Željezara, iskliznula iz šina između ukrsnice Jelina i stanice Zenica Željezara. Vagoni su se prevrnuli i došlo je do rasipanja željezne rude. Na svu sreću, nije bilo povrijeđenih.

Zenicablog

zenicauzivo1b