01 Septembar 2014
FacebookTwitterRSSOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. zenicablog android16x16
ponedjeljak, 01 Septembar 2014 18:57

Jedno poginulo na M17

U stravičnom sudaru kamiona sa prikolicom, kombija i putničkog vozila, koji se dogodio oko 17.50 na magistralnom putu M17 kod Zenice, jedna osoba je smrtno stradala, a četiri su povrijeđene. 

nedjelja, 31 Avgust 2014 23:31

Vozači oprez: počinje nastava

Ljetni period tokom kojeg su učenici bili na raspustu privodi se kraju. I za djecu i za vozače uslijedit će razdoblje kada je potrebno da se ponovo priviknu jedni na druge i kada trebaju biti posebno oprezni. Na vozačima je ipak veći stupanj odgovornosti, jer od toga kolikom brzinom voze ovisi da li će se zaustaviti na vrijeme ako dijete slučajno istrči na put. Povećanje brzine kretanja vozila u zoni škole smanjuje mogućnost izbjegavanja prometne nezgode i povećava vjerojatnoću tragičnog ishoda eventualne nesreće.

"Zona škole" je dio puta ili ulice u neposrednoj blizini škole i kao takva obilježena je odgovarajućom prometnom signalizacijom. 

nedjelja, 31 Avgust 2014 12:35

Zagađenje Bosne kod Vranduka

 Kantonalni operativni centar Zeničko-dobojskog kantona saopćio je da je u koritu rijeke Bosne zabilježeno veće zagađenje vode nizvodno od grada Zenice prema naselju Nemila i dalje.  Stručni tim Kantonalne direkcije civilne zaštite je izlaskom na teren utvrdio da “voda rijeke Bosna izgleda masno, te da nema ni blizu svoj prirodni izgled i da masnoća, neutvrđenog porijekla, prekriva površinu vode”. 

četvrtak, 28 Avgust 2014 23:20

Osuđeni kradljivci opreme

Predajnici Radio televizije Zenica u Zenici i Maglaju su u više navrata bili oštećeni i pokradeni. Osim materijalne štete krađe su prouzrovale prekide u emitovanju radijskog i tv programa. Policija je pronašla, a sud kaznio počinioce. Predajnik na Klopačkim stijenama je oštećen i opljačkan čak šest puta tokom 2012. godine.

srijeda, 27 Avgust 2014 13:44

Udes u centru Zenice

Ekipa Zenicabloga zabilježila je udes na raskrsnici kod apoteke "Mr.Weiss", u ulici Aska Borića.
srijeda, 27 Avgust 2014 13:04

Prijavi se:seminar samoodbrane

U Zenici je od mjeseca maja 2012.g.  godine aktivna Krav Maga akademija koja okuplja trenutno samo odrasle članove. Akademija djeluje u dvije grupe koje se obučavaju prema regulativama Internacionalne Krav Maga Federacije. U našem gradu smo već vidjeli nekoliko promo seminara Internacionalne Krav Maga Federacije BiH gdje smo nakon svakog seminara upriličili upis novih članova.

utorak, 26 Avgust 2014 19:30

Broj otrovanih povećan na 39

Na odjelima Kantonalne bolnice Zenica zbog trovanja hranom hospitalizirano je trideset devetoro djece školskog uzrasta iz Javne ustanove "Dom porodica" u Zenici, potvrdila je Aida Buro, portparol KBZ. 

utorak, 26 Avgust 2014 10:58

Trovanje djece iz zeničkog Doma

Najmanje 25 štićenika ustanove za brigu o djeci bez roditeljskog staranja "Dom-porodica"  otrovalo se u nedjelju te završilo u zeničkoj Kantonalnoj bolnici na Odjelu za zarazne bolesti i nejasna febrilna stanja, saznaje "Avaz".

utorak, 26 Avgust 2014 03:25

Ko odmah plati,pola mu se prašta

Stvaranje uslova za efikasnu primjenu novog Zakona o prekršajima u FBiH, koji je na snazi od 14.8.2014. godine, bila je tema susreta federalnog ministra pravde Zorana Mikulića s predstavnicima Federalnog i kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Porezne uprave FBiH i Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEA). 

Zenicablog

zenicauzivo1b