29 Avgust 2014
FacebookTwitterRSSOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. zenicablog android16x16
četvrtak, 28 Avgust 2014 23:20

Osuđeni kradljivci opreme

Predajnici Radio televizije Zenica u Zenici i Maglaju su u više navrata bili oštećeni i pokradeni. Osim materijalne štete krađe su prouzrovale prekide u emitovanju radijskog i tv programa. Policija je pronašla, a sud kaznio počinioce. Predajnik na Klopačkim stijenama je oštećen i opljačkan čak šest puta tokom 2012. godine.

srijeda, 27 Avgust 2014 13:44

Udes u centru Zenice

Ekipa Zenicabloga zabilježila je udes na raskrsnici kod apoteke "Mr.Weiss", u ulici Aska Borića.
srijeda, 27 Avgust 2014 13:04

Prijavi se:seminar samoodbrane

U Zenici je od mjeseca maja 2012.g.  godine aktivna Krav Maga akademija koja okuplja trenutno samo odrasle članove. Akademija djeluje u dvije grupe koje se obučavaju prema regulativama Internacionalne Krav Maga Federacije. U našem gradu smo već vidjeli nekoliko promo seminara Internacionalne Krav Maga Federacije BiH gdje smo nakon svakog seminara upriličili upis novih članova.

utorak, 26 Avgust 2014 19:30

Broj otrovanih povećan na 39

Na odjelima Kantonalne bolnice Zenica zbog trovanja hranom hospitalizirano je trideset devetoro djece školskog uzrasta iz Javne ustanove "Dom porodica" u Zenici, potvrdila je Aida Buro, portparol KBZ. 

utorak, 26 Avgust 2014 10:58

Trovanje djece iz zeničkog Doma

Najmanje 25 štićenika ustanove za brigu o djeci bez roditeljskog staranja "Dom-porodica"  otrovalo se u nedjelju te završilo u zeničkoj Kantonalnoj bolnici na Odjelu za zarazne bolesti i nejasna febrilna stanja, saznaje "Avaz".

utorak, 26 Avgust 2014 03:25

Ko odmah plati,pola mu se prašta

Stvaranje uslova za efikasnu primjenu novog Zakona o prekršajima u FBiH, koji je na snazi od 14.8.2014. godine, bila je tema susreta federalnog ministra pravde Zorana Mikulića s predstavnicima Federalnog i kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Porezne uprave FBiH i Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEA). 

utorak, 26 Avgust 2014 00:14

Anelu Dediću demoliran auto

Nogometaši Čelika nakon četiri odigrana kola imaju samo dva osvojena boda, te se nalaze pri samom dnu tabele naše Premijer lige. Isključivi krivac za ovaj rezultat je rukovodstvo kluba, koje nije obezbjedilo kvalitetna pojačanja, ali nije ni javnosti prezentovala cilj i ambicije kluba u ovoj sezoni.

subota, 23 Avgust 2014 20:40

Drumske ubice vrebaju

Pijani vozači kao potencijalne drumske ubice svakodnevno vrebaju na cestama. Posljednja nesreća zabilježena je u tunelu Vranduk. Pijani Kenan Tufekčić prešao je na suprotnu stranu u tunelu i izazvao sudar sa smrtnim ishodom. Mišljenje stručnjaka je da samo rigorozne kazne, oduzimanje vozačke do kraja života, mogu doprinijeti rješavanju problema pijanih vozača.

srijeda, 20 Avgust 2014 22:48

Ukopani supružnici Nuzhet i Zejna Fetić

Supružnici Nuzhet (42) i Zejna (37) Fetić iz zeničkog sela Novi Vranduk, koji su u subotu, skoro u ponoć, život izgubili gotovo na kućnom pragu u tunelu “Vranduk”, vraćajući se iz Orahovice, ukopani su danas poslije ikindije namaza na mezarju Varošište.

Zenicablog

zenicauzivo1b