19 April 2014
FacebookTwitterRSSOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. zenicablog android16x16
subota, 19 April 2014 02:49

Havarisana auta na parkinzima

Izvršenim analizama i praćenjem problematike vezano za bezbjednost saobraćaja  u Odsjeku za koordinaciju i usmjeravanje bezbjednosti sabraćaja, utvrđeno je da je na području svih policijskih stanica uočena pojava da vlasnici ili korisnici vozila na putevima, parking prostorima, trotoarima i drugim javnim površinama ostavljaju oštećena, dotrajala ili neregistrovana vozila.

četvrtak, 17 April 2014 20:06

Ukradenim golfom skrivio nesreću

Nakon što je u utorak oko 22,40 sati u Vranduku, dvanaest kilometara od Zenice došlo do saobraćajne nesreće, policija nije slutila da će uviđajem na nesreći doći do otkrića još nekoliko krivičnih djela. 

srijeda, 16 April 2014 03:58

Ko je sve na potjernici Interpola

U centralnom registru Interpola trenutno se nalaze imena 154 državljanina BiH za kojima su raspisane potjernice, a među njima su osumnjičeni za ratne zločine, ubistva i teška ubistva, šverc drogom, pljačke, silovanja, finansijski kriminal i brojna druga krivična djela, piše novinska agencija Patria.

ponedjeljak, 14 April 2014 20:12

Ćurukovića put: pronađena droga

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su u proteklom periodu poduzimali mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava. U okviru navedenih aktivnosti, došlo se do određenih operativnih saznanja da se lice Č.J. bavi nedozvoljenim aktivnostima u vezi zloupotrebe droga, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativno-taktičkih mjera i radnji s ciljem provjere istih.

ponedjeljak, 14 April 2014 20:08

Crkvice: pronađena droga

Policijski službenici Policijske stanice Crkvice u proteklom periodu poduzimali su mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava. U okviru navedenih aktivnosti, u ulici Crkvice, legitimisano je lice B.H. iz Zenice, dok se drugo lice koje je bilo u društvu sa navedenim licem, dalo u bjekstvo.

nedjelja, 13 April 2014 23:16

Nije ga imao ko privesti na sud

Iako je u Kantonalnom sudu u Zenici za petak bilo zakazano ročište, Mustafa Sprečo (69) iz Mravića kod Doboj-Juga, optužen da je počinio krivično djelo pokušaja ubistva u neuračunljivom stanju, nije se izjasnio o krivici. Ročište nije održano jer su gotovo svi sudski policajci iz ovog kantona bili angažirani u potrazi za osuđenikom Nerminom Burekovićem Njonjom, koji je pobjegao njihovim kolegama iz Mostara prilikom transporta iz Zenice u Mostar, te Spreču nije imao ko dovesti iz pritvora u sud. 

nedjelja, 13 April 2014 20:46

Još jednog Zeničanina izgrizli psi

Dvadesetogodišnjeg Amara Starčevića danas su, po drugi put za posljednjih godinu i po, napali psi lutalice u našem gradu. 

nedjelja, 13 April 2014 03:37

Novi napadi pasa-lutalica

U posljednjih dva-tri dana ponovno smo dobili nekoliko emailova građana u vezi napada pasa-lutalica. 

subota, 12 April 2014 19:43

Sindikalac oborio stub rasvjete

Na zeničkom Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića, neposredno ispred zgrade u kojoj se nalazi Vlada ZDK, u petak kasno uvečer, dogodila se saobraćajna nesreća, koja je završila bez povrijeđenih, ali sa velikom materijalnom štetom. Akter nesreće je Mehmed Oruč, predsjednik sindikata rudnika mrkog uglja (RMU) Zenica, koji je upravljao svojom „oktavijom“. 

Zenicablog

zenicauzivo1a