18 Septembar 2014
FacebookTwitterRSSOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. zenicablog android16x16
četvrtak, 18 Septembar 2014 21:59

Video: Teh.škola-glavom u hidrant

 Mediji su večeras objavili video u kojem je navodni učenik Tehničke škole u Zenici glavom uništio dio školske imovine, odnosno hidrant.

četvrtak, 18 Septembar 2014 11:00

Pogibja u OŠ Musa Ćazim Ćatić

Jedanaestogodišnji učenik Škole "Musa Ćazim Ćatić" iz Zenice H.M., rođen 2003. godine, podlegao je u školskom kabinetu od posljedica povrede, koju je zadobio nakon naguravanja s drugovima u vrijeme velikog odmora.

utorak, 16 Septembar 2014 23:04

Počelo suđenje Enizu Bašiću

Čitanjem optužnice pred Kantonalnim sudom u Zenici počelo je suđenje Enizu Bašiću iz Zenice, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva. 

utorak, 16 Septembar 2014 16:14

Oružje i droga kod Čolomana

Dana 14.09.2014. godine, u 14,10 sati, u Zenici, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića na broju 1,  od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar zapaženo je putničko motorno vozilo „BMW“ u kojem su se nalazila dva lica. Prilikom kontrole vozila policijski službenici su izdali naredbu licima da iziđu iz vozila, nakon čega su se lica dala u bjekstvo, u čemu su spriječena od strane policijskih službenika koji su ih sustigli i stavili pod kontrolu.

utorak, 16 Septembar 2014 15:13

Zeničanin uhvaćen u krađi

U strogom centru Sarajeva, u ulici Ferhadija, danas oko podne spriječena je pljačka radnje "Tally Weijl". Naime, mladić obučen u sivo-bijele pantalone, ljubičastu košulju i plavi sako, utrčao je u ovu prodavnicu i zgrabio osam komada pantalona te istrčao napolje.

utorak, 16 Septembar 2014 02:07

Psi lutalice sve veći problem

Problem pasa lutalica na ulicama bh gradova, uključujući i Zenicu, poprima sve veće razmjere, a dosadašnje aktivnosti nadležnih iz vlasti nisu dale veće rezultate. Sve veći broj napada na građane primorao je izvršnu vlast u Kantonu Sarajevo da donese odluku o provođenju mjere eutanazije, za koju je zadužena kafilerijska služba komunalnog preduzeća „Rad“.

ponedjeljak, 15 Septembar 2014 22:09

Najviše povrijeđenih i poginulih

BiH, imajući u vidu raspoložive pokazatelje o saobraćajnim nesrećama, spada u zemlje s najvećim brojem povrijeđenih i poginulih u odnosu na broj kilometara koji pređu vozila. Iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH saopšteno je da su, prema dostupnim policijskim izvještajima u BiH, glavni uzročnici nastanka saobraćajnih nesreća brzina, nepoštivanje prava prvenstva i vožnja pod dejstvom alkohola.

srijeda, 10 Septembar 2014 22:35

LCD stradao zbog poraza BIH

Prenosimo: Koliko su navijači Zmajeva teško prihvatili poraz naše reprezentacije na Bilinom polju od Kipra najvjernije pokazuje slučaj koji smo zabilježili u zeničkom naselju Blatuša. Nepoznati navijač je, nakon šokantnog poraza Sušićevih izabranika svoj bijes iskalio na - LCD televizoru!

srijeda, 10 Septembar 2014 00:22

Ko plati pola, pola mu se briše

Novi Zakon o prekršajima koji je usvojio Parlament Federacije Bosne i Hercegovine stupio je na snagu 14. augusta, saopćeno je danas iz Federalnog ministarstva pravde. Zakon je objavljen u "Službenim novinama Federacije BiH", broj 63/14. Ciljevi donošenja novog Zakona o prekršajima nisu isključivo represivnog karaktera, nego trebaju imati i određeni preventivni uticaj u smislu povećanja javnog reda, sigurnosti saobraćaja, smanjenja rada nacrno, povećanja fiskalne discipline, te stabilnosti penzionih i drugih javnih fondova. 

Zenicablog

zenicauzivo1b