Zločini

Zenica: Ukrali sokove, pokušali ukrasti BMW

Foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica: Ukrali sokove, pokušali ukrasti BMW – Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U ulici Kočeva na broju 33., od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u pokušaju putničkog motornog vozila “BMW”, registarskih oznaka E21-J-880, vlasništvo D.I. iz Zenice. Na mjestu pokušaja otuđenja vozila je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici.

U ulici Crkvice na broju 44., od strane nepoznatog lica, iz frižidera vlasništvo firme “Tobacco Press” d.o.o. Mostar, otuđena je određena količina sokova. Od strane policijskih službenika poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Visoko

U prijepodnevnim satima, u naseljenom mjestu Prijeko, izvršeno je krivično djelo krađe registarskih oznaka A02-T-564 sa putničkog motornog vozila “Dacia”, vlasništvo Mikrokreditne fodacije Sunrise Sarajevo, a koje koristi lice K.N. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko poduzete su mjere na dokumentovanju izvršene krađe.

U naseljenom mjestu Ozrakovići, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo O.E., iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog izvršioca otuđena određena količina zlatnog i srebrenog nakita. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

U ulici Mustafe Ćemana, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari od strane lica S.A., koje je tom prilikom razbilo vjetrobransko staklo, retrovizor i nanijelo druga oštećenja na putničkom motornom vozilu “Kia”, registarskih oznaka E71-K-054, koje koristi M.M. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj. U 22,15 sati, od strane policijskih službenika zbog izvršenog krivičnog djela lice S.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Vareš

U ulici Zvijezda, od strane lica M.M. izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari razbijanjem stakla na ugostiteljskom objektu “Feniks”, vlasništvo A.A., kojom prilikom je došlo do naguravanja između navedenog lica i lica D.A., kada je došlo do pada sa zida lica M.M., koje je nakon toga prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su kod istog konstatovane teže tjelesne povrede. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

SAOBRAĆAJ

U mjestu Podvolijak, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Peugeot”,  registarskih oznaka M81-E-554, kojim je upravljala H.M., koja je tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede, dok je suvozač G.R. zadobio teške tjelesne povrede kostatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Kantona dogodilo se još šesnaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice lakše povrijeđeno, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno