Zenica

ZDK: Za opremu u KBZ 344 hiljade KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZDK: Za opremu u KBZ 344 hiljade KM – Vlada Zeničko-dobojskog kantona danas je donijela odluke o izdvajanju ukupno 344 hiljade konvertibilnih maraka za nabavku uređaja i za nastavak građevinsko-zanatskih radova u Kantonalnoj bolnici.

U 2016. izdvojeno je ukupno dva miliona i 200 hiljada maraka za funkciju Kantonalne bolnice i do sada su izmirena sva dugovanja koja je prema ovoj zdravstvenoj ustanovi imao osnivač, izjavio je za Radio-televiziju Zenica, ministar zdravstva, Dragoljub Brenjo.

Dug Kantonalne bolnice, težak oko 16 miliona maraka, trebalo bi da bude potpuno saniran uz pomoć kredita u istom iznosu, koji će se vraćati iz tranši Zavoda zdravstvenog osguranja, rekao je Brenjo.On je podsjetio da je ove godine u potpunosti vraćen dug prema nabavljaču opreme za magnetnu rezonancu i ct-aparata, firmi Simens.

Problem je taj što se radi o već dotrajaloj opremi, pa su kvarovi, koje prema ugovoru servisira isključivo nabavljač, česti i dugotrajni, ocijenio je Brenjo.Po njegovim saznanjima, ct i magnet su u funkciji. Direktor Kantonalne bolnice, Rasim Skomorac, u telefonskoj izjavi nam je kazao kako se čeka na još jednu provjeru servisera, kako bi se aparati ponovo stavili u funkciju.Kantonalna bolnica uskoro će biti preimenovana u Klinički centar u Zenici. Čeka se još samo na izmjenu zakonskih akata u vezi sa nazivom ove bolničke ustanove.

(S.S. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno