Zločini

Završena obdukcija tijela ubijene

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završena je obdukcija tijela ubijene Fuade Mahmić, čije je tijelo pronađeno 3. aprila popodne u Zenici kraj korita rijeke Bosne.

-Smrt je nasilnog karaktera i neposredno je nastala usljed mehaničkog ugušenja. Uočeno je više povreda u predjelu glave, vrata i ostalih dijelova tijela, navodi se u preliminarnom nalazu vještaka patologa dr. Zdenka Cihlarža, kojeg je objavilo Tužilaštvo ZDK.

Iz Kantonalnog tužilaštva također napominju kako su ovo preliminarni rezultati obdukcije, te da će više informacija biti poznato za nekoliko dana, kada bude dostavljen Nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine.

Muhamed Mahmić i Tufik Osmanović koji se sumnjiče za učešće u ovom ubistvu saslušani su danas u Tužilaštvu ZDK, a još nema informacija da li će i po kojoj osnovi za njih biti zatražen pritvor.

Pripadnici MUP-a ZDK priveli su osumnjičene u krivičnom djelu ubistva četrdesetšestogodišnje Fuade Mahmić iz Plahovića kod Zenice, Tufika Tufu Osmanovića iz Kaknja i Muhameda Mahmića iz Plahovića kod Zenice, inače Fudinog bratića.

Privedeni su osumnjičeni da su, zajedno sa još najmanje jednom osobom, akteri monstruoznog zločina koji se dogodio u samom selu Plahovići kod Zenice, gdje je do nedjelje ubijena Fuada živjela.

Njeno tijelo je potom, vezanih ruku i nogu, dovezeno i bačeno blizu obale rijeke Bosne, između naselja Kanal i Blatuša u Zenici. Od izvora među istražiteljima saznajemo da su ubijenoj bile zamotane ruke, noge, lice, a prije napada je ona “goste” primila u kuću. Sigurno je i da je pružala otpor, jer je obdukcijom utvrđeno da  je ubijena nakon pružanja otpora.

Ovaj teški zločin ispituje više timova MUP-a ZDK. Pogledajte fotogaleriju sinoćnjeg (ponedjeljak9 privođenja osumnjičenih u Tužilaštvo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno