Posuđeno

Završen petogodišnji izvještaj: pogledajte najzagađenija područja Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završen petogodišnji izvještaj: pogledajte najzagađenija područja Zenice – Objavljen je Završni izvještaj o monitoringu zagađenja tla u Zenici za 2011-2015. U njemu je navedeno da “na području općine Zenica u predjelu Zone I- rizična zona (Tetovo, Pehare i Gradišće) ne treba uzgajati salatu, špinat i mrkvu kao i kelj, kupus, cveklu, bijelu repu, rotkvicu i krompir.”

zagadjenjezensof2-“Smanjenje imisije štetnih materija iz zraka i voda u tlo prevashodno iz potencijalnih izvora koji vrše emisiju štetnih materija iz industrije i saobraćaja te plavljenjem površinskih voda ili padanjem kiselih kiša. U ovu svrhu primjenjuju se odgovarajuće tehničke mjere zaštite (ugradnja filtera, izgradnja prečistača otpadnih voda iz industrije, saobraćaja i komunalija, uređenje korita i podizanje odbrambenih nasipa), a koje se ovom prilikom neće posebno obrađivati jer su to mjere koje se regulišu drugim propisima iz segmenta zaštite okoliša.
Za poduzimanje ovih mjera izrađuju se posebni projekti kojim se definišu svi neophodni elementi neophodni za projektovanje i izvođenje radova, a što je u nadležnosti Federalnog ministarstva okoliša i turizma”, prenose iz Eko foruma Zenica.

CJELOKUPAN IZVJEŠTAJ na 92 stranice možete u PDF formatu PREUZETI OVDJE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno