Ostali sportovi

Završen 2.regionalni turnir „OFK ZSK-Zenica 2017“

5-Pehari i medalje za najbolje na turniru
5-Pehari i medalje za najbolje na turniru
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U zeničkoj Areni juče, 21.01. 2017.godine odigran  je Drugi regionalni turnir “OFK ZSK – Zenica 2017” u malom fudbalu za najmlađe kategorije, pjetliće (2008. godište i mlađi) i predpionire (2006. i mlađi) uz učešće 19 klubova sa 32 selekcije i preko 350 najmlađih nogometaša iz svih krajeva BiH.
Organizator turnira bio je Omladinski fudbalski klub ZSK 2013 iz Zenice (OFK ZSK).
Plasman po kategorijama bio je sljedeći:
U kategoriji 2008. godište i mlađi (pjetlići):
1.HŠK Zrinjski
2.FK Mladost DK
3. ŠF Sportino Maglaj

Za najboljeg igrača proglašen je Kenan Muflizović iz FK Mladost DK, najbolji strijelac Filip Margeta iz HŠK Zrinjski, najbolji golman Belmin Ganić iz OFK ZSK Zenica.

U kategoriji 2006. godište i mlađi (predpioniri):
1. FK  Sarajevo
2. ŠF Šampioni  Ilidža- Sarajevo
3. ŠF Tramed
Za najboljeg igrača izabran je Faruk Bezdrob iz FK Sarajevo, najbolji strijelac  Eno Alajmović ŠF Šampioni Ilidža-Sarajevo,  a najbolji golman Tarik Plančić iz OFK ZSK Zenica.

Kao što smo objavili, turnir je otvorio Zijad Softić, pomoćnik Gradonačelnika Zenice za društvene djelatnosti i socijalnu zaštitu.
Mustafa Čerim, izvršni direktor Kluba kaže da nisu imali teškoća oko organizacije turnira, te je pohvalio gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i Javno preduzeće za upravljanje sportskim terenima Zenica, koji su im izašli ususret. Zahvalio se svima koji su podržali projekat, roditeljima dječaka koji treniraju u Klubu, kao i ljudima iz Gradske uprave.
Ovaj turnir ima karakter sportske manifestacije, čiji je cilj masovnost i druženje ovog uzrasta.
– Sljedeće godine želja nam je da napravimo još veći turnir koji će biti internacionalni. Imamo već najave beogradskog Partizana i zagrebačkog Dinama da će doći, istakao je Hasib Fetić, predsjednik Omladinskog fudbalskog kluba ZSK Zenica, organizatora turnira.

Tekst E.Imamović – Foto E.Imamović/ Mustafa Ćerim



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno