Zenica

Zasjedalo Gradsko vijeće Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zasjedalo Gradsko vijeće Zenica – Gradsko vijeće Zenica danas je većinom glasova usvojilo Informaciju Policijske uprave 1 o stanju bezbjednosti za prošlu i prva tri mjeseca ove godine, a zatim i Izvještaj o izvršenju gradskog budžeta za 2015., sa prijedlogom odluke o rasporedu viška prihoda nad rashodima.

Prihodi u gradskom budžetu, ostvareni u iznosu od blizu 44 miliona maraka, približni su planiranim i ostvarenim rashodima. Ostvaren je suficit u iznosu od 57.250 maraka.

– To ne znači da su rezultati rada gradske uprave slabiji, nego da smo se prema javnim sredstvima odnosili domaćinski, istakao je Dževad Selimović, pomoćnik gradonačelnika za budžet i finansije.

Jednoglasno je Vijeće usvojilo Izvještaj o izvršenju gradskog budžeta, zajedno sa prijedlogom rasporeda viška prihoda. Pohvalnim je ocijenjen rad zeničke policije u prošloj godini, kao i predložene mjere na unapređenju bezbjednosti građana, koje je Vijeću izložio načelnik Policijske uprave I, Admir Gazić.

gv-a-620x310Tokom prošle godine, bilježi se smanjenje svih oblika kriminala za blizu 14 posto, ali su povećani slučajevi remećenja javnog reda i mira, koji su, kako je utvrđeno, prvenstveno uzrokovani alkoholom, vaspitnom zapuštenošću i lošom ekonomskom situacijom. Policija je u prošloj godini pokrenula kampanju na suzbijanju i prevenciji vršnjačkog nasilja, pojačala oduzimanje nelegalnog naoružanja i nastavila sa akcijama kontrole saobraćaja.

U saobraćaju, ali i u oblasti oblasti imovinskog kriminaliteta i remećenja javnog reda i mira, od koristi policiji je sistem video-nadzora.

Vijeće je danas usvojilo Akcioni plan za djecu Grada Zenice, kojem je cilj unapređenje položaja najmlađih Zeničana, kroz raznovrsne mjere u oblastima zdravstva, obrazovanja, socijalne zaštite, sporta, kulture i rekreacije, kao i izvještaje o izgradnji, uređenju i održavanju gradskih ulica i putne mreže i o realizaciji kapitalnih ulaganja u vodoprivredi. Do kraja današnje sjednice usvojeni su i izvještaji o radu sedam javnih ustanova i Gradskog pravobranilaštva.    (S.S. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno