Biznis

Zabrana uvoza BiH proizvoda u Rusiju?

Zabrana uvoza BiH proizvoda u Rusiju
Zabrana uvoza BiH proizvoda u Rusiju
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zabrana uvoza BiH proizvoda u Rusiju- Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja još nije dobila nikakvo zvanično obavještenje iz Moskve u vezi sa odlukom ruske veterinarske i fitosanitarne regulatorne službe “Roseljhoznadzor” da od danas uvede privremenu zabranu na uvoz proizvoda iz BiH zbog nedostatka potvrde o bezbjednosti proizvoda.

Iz Uprave je rečeno Srni da taj akt očekuju danas, i da će se potom, najverovatnije, putem saopštenja pojasniti novonastalu stuaciju, kao i mjere koje namjeravaju da preduzmu.

“Javnost u BiH biće blagovremeno informisana”, kažu u Upravi BiH za zaštitu zdravlja bilja.

Agencija TASS objavila je da ruska veterinarska i fitosanitarna regulatorna služba “Roseljhoznadzor” od danas uvodi privremenu zabranu na uvoz proizvoda iz BiH zbog nedostatka potvrde o bezbjednosti proizvoda.

“Privremena zabrana će biti uvedena zbog nedostatka informacija o fitosanitarnom statusu BiH i zbog odbijanja Ministarstva spoljne trgovine BiH da odobri inspekciju `Roseljhoznadzora` čiji zadatak je trebalo da bude da sprovede fitosanitarnu kontrolu sistema”, navodi se u saopštenju ove regulatorne službe.

TASS javlja da se zabrana posebno odnosi na uvoz proizvoda posredstvom trećih zemalja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno