Kultura

XXVIII Tradicionalni novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

XXVIII Tradicionalni novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica

Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra je jedan od najznačajnijih muzičkih događaja i prepoznatljivi kulturni brend grada Zenice. Pažljivim odabirom programa i kvalitetnom pripremom Novogodišnji koncerti su postigli visok umjetnički nivo i atraktivnost, za koje su ocjenu dali najveći muzički autoriteti BiH, ali i publika koja uvijek traži kartu više. Zenica ima privilegiju da, osim Sarajeva,  je jedini grad u BiH koji ima tradiciju od 28 Novogodišnjih koncerata.

Sve je to postignuto oslanjajući se na sopstveni kadar (95%), angažujući veoma mali broj muzičara za ispomoć, isključivo na onim instrumentima koji i inače nedostaju. Solisti na koncertima su umjetnici iz Zenice, kao i manji broj izuzetnih gostujućih umjetnika koji su svojim učešćem podizali umjetnički nivo, ali i širili glas o Zenici i njenom orkestru.

XXVIII NOVOGODIŠNJI KONCERT  ĆE SE ODRŽATI U SRIJEDU, 28. 12. 2016. god. NA VELIKOJ SCENI BOSANSKOG NARODNOG POZORIŠTA ZENICA, SA POČETKOM PREMIJERE U 20,00h.

Na programu su popularna djela: Prebande, Jusića, Offenbacha, Puccinija, Saint-Saensa, Smetane, Sviridova, Čajkovskog, Kern-Kinella i Straussa.

Dirigenti koncerta su: Tanisa Mustafić & Amna Husejnagić.

Kupovina i rezervacija ulaznica se može izvršiti na blagajni i u Marketing službi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica na tel. broj 032/ 242 – 604;  062/ 859 – 555 i 063/ 797 – 555  kao i putem e-mail adrese: [email protected].



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno