Info

World halal day od 02. do 04. novembra u Opatiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

World halal day – U Opatiji će se od 2. do 4.novembra 2016. održati najveći ovogodišnji kongres o halal tržištu koji će okupiti učesnike iz cijelog svijeta. Centar za certificiranje halal kvalitete i Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj organizatori su najvažnijeg ovogodišnjeg kongresa o halal tržištu u svijetu.

World Halal Day jedinstven je događaj o trendovima i potencijalima halal tržišta u različitim privrednim granama uključujući halal turizam, islamsko bankarstvo i financije, halal kozmetiku i farmaciju.

Prvi dan kongresa bit će posvećen temi halal tržišta, a iduća dva govorit će se o halal turizmu i islamskom bankarstvu i financijama. Dnevno će se prožimati tri tematska panela s obraćanjima najistaknutijih učesnika pripadajućih grana halal tržišta i islamske ekonomije u svijetu. Učesnici kongresa će imati mogućnost upoznati se s prilikama poslovanja na tržištima Ujedinjenih Arapskih Emirata i Turske i to od samog državnog ministra Ujedinjenih Arapskih Emirata, Nj. Ekselencije dr. Rashid Ahmad bin Fahad, te ministra privrede Republike Turske g. Nihata Zeybekcija. Predsjednik Obrtničke komore Irana g. Ali Fazeli i direktor Kiš free zone g. Ali Asghar Mounesan će učesnike upoznati s mogućnostima saradnje i poslovanja s Iranom.

U vrijeme kada mnoga tržišta dosežu tačku zasićenja kreira se jedno od najbrže rastućih tržišta u svijetu i nudi se prilika za rast kompanijama širom svijeta. Tržište halal proizvoda i usluga će uskoro doseći ukupnu vrijednost od 2 triliona američkih dolara na godišnjem nivou. Svaki mjesec tržište obogaćuju novi privrednici koji prilagođavaju svoje proizvode i usluge zahtjevima ovog tržišta.

„World Halal Day Croatia je odlična prilika da 2. – 4. novembra u Opatiji upoznate trendove halal tržišta iz prakse 40 stručnjaka koji će svoja iskustva prenositi u panelima o temama halal tržišta, halal turizma i islamskog bankarstva i financija, umrežite se s više od 1000 učesnika halal tržišta i ekonomije koji će učestvovati na kongresu, planirate kako strateški odgovoriti izazovima halal tržišta u 20 zemalja svijeta koje učestvuju na kongresu, razmijenite iskustva i ostvarite saradnju s 20 sajamskih izlagača halal proizvoda i usluga, humanitarno pomognete djecu s posebnim potrebama kroz korporativno društveno odgovornu komponentu kongresa, te naposljetku ugodno boravite u hrvatskom dragulju na Jadranu. Centar za certificiranje halal kvalitete Vas poziva da sudjelovanjem u kongresu World Halal Day počnete ili ojačate svoje potencijale na halal tržištu koje je najbrže rastuće tržište u svijetu“, poručili su organizatori ovogodišnjeg World Hala Day-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno