Zenica

Vrijedna donacija Gradskoj narodnoj kuhinji

Vrijedna donacija Gradskoj narodnoj kuhinji
Vrijedna donacija Gradskoj narodnoj kuhinji
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrijedna donacija Gradskoj narodnoj kuhinji- Humanitarna organizacija “Zeleni polumjesec Zeničko – dobojskog kantona” donirala je danas 1099 kg mesa i 71 kg suhomesnatih proizvoda za potrebe Gradske narodne kuhinje u Zenici.

Ove količine prikupili su aktivisti “Zelenog polumjeseca ZDK” za kojeg je njegov predsjednik Ibrahim Hadžimuhović rekao da je nakon Grada Zenice, najveći donator kuhinje koja se brine o socijalno ugroženim građanima.

– Od 1996. godine do danas Zeleni polumjesec ZDK je za potrebe Gradske narodne kuhinje Zenica donirao više od 370 tona prehrambenih artikala na što smo posebno ponosni, rekao je Hadžimuhović.

Služba za društvene djelatnosti i socijalnu zaštitu grada Zenice u 2016. godini za rad Gradske narodne kuhinje je opredijelila 700.000 KM.

Senada Kartal iz ove službe, ujedno i koordinatorica rada Gradske narodne kuhine izjavila je prilikom primopredaje darovnica od “Zelenog polumjeseca ZDK” da se svakodnevno priprema oko 1.700 obroka za isto toliko korisnika.

Autor: A. M.
avaz.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno