Politika

Vrače: intenzivni kontakti i rješenje problema sa udruženjima Šapa i Stop Ugrizu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrače: intenzivni kontakti i rješenje problema sa udruženjima Šapa i Stop Ugrizu – Nakon što je udruženje Stop Ugrizu pozvalo kandidate za gradonačelnika Zenice da se izjasne o svojim planovima, idejama i aktivnostima u vezi sa rješvanjem problema pasa lutalica i njihovim napadima na sugrađane, oglasio se Eldin Vrače, kandidat Snage centra za Gradonačelnika Zenice. Podsjetimo, Stop Ugrizu se oglasila u ime 1.450 potpisnika peticije, pod nazivom ‘Dosta terora nad građanima’, prikupljenoj 30. novembra 2013.godine.

-Pozivamo vas kao Udruga Građana da nas informirate o vašem programu i vremenskom roku za rješenje problema sa psima lutalicama na zeničkim ulicama, a 17.09., 15 dana pred IZBORE ćemo obavjestiti javnost o svima vama koji nam se ne javite, da ugriženi građani i njihove nezadovoljne porodice i prijatelji znaju koga ne zanima problem pasa i za koga ne trebaju da daju glas, naveli su u saopćenju.

– Predstavnicima udruge STOP UGRIZU je poznato da sam prije nekoliko dana obavio razgovor sa njima. Kao kandidat za gradonačelnika, među prvim susretima, insistirao sam i insistiram na sastanku predstavnika Stop Ugrizu i predstavnika Šape, navodi u svojoj reakciji kandidat za Gradonačelnika Eldin Vrače i nastavlja –

– Rekli ste da ni prethodni gradonačelnik, rahmetli Husejin Smajlović, nije nikad okupio na jednom mjestu predstavnike dva udruženja. Smatram neophodnim da moramo zajedno sjesti i dogovoriti najbolje za zaštitu građana i zaštitu životinja. Treba ostaviti po strani sve dosadašnje nesporazume, neslaganja, jer, kako su istakli predstavnici oba udruženja, cilj svih u ovom gradu je da se riješi problem pasa lutalica. Svi se slažemo da je trenutna situacija posljedica, a ne uzrok, a da treba zajedno rješavati uzroke. Siguran sam da se slažete i da rješenja za građane nema bez učešća obje strane, i udruženja za zaštitu životinja i udruženja koje brine o ljudima, žrtvama napada životinja. Dogovorio sam da u narednih nekoliko dana obavim razgovor i sa predstavnicima “Šape”, te da zajedničkim naporima približimo stavove i dogovorimo planove na rješavanju problema, kazao je Vrače.

Na kraju, predjednik Snage centra i kandidat za Gradonačelnika Zenice kaže da je siguran da sa energijom koju su do sada predstavnici dva udruženja uložili rješenje moguće, ukoliko im se, u koordinaciji i zajedničkom radu, konačno pridruži i administracija Grada.

-U intenzivnom sam kontaktu i sa predstavnicima međunarodnih organizacija koje brinu o zaštiti životinja. Građani Zenice, predstavnici udruženja i svi znaju da je problem rješiv, ali isključivo zajedničkim radom. Zato pozivam još jednom sve da se priključe naporima Snage centra na stvaranju sigurnijeg, povoljnijeg i boljeg okruženja za život, rad i boravak svih.

Snaga Centra



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno