Sudske klupe

Vozilima sa ino-tablicama 1.385 prekršajnih naloga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vozilima sa ino-tablicama 1.385 prekršajnih naloga  –  Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 29.07. do 21.08.2016. godine realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na svim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila sa inostranim registarskim tablicama.

Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na sankcionisanje vozača koji su upravljajući svojim vozilima počinili prekršaje zabilježene stacionarnim radarskim sistemima na području Zeničko-dobojskog kantona, kao i preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je 5469 vozila sa inostranim registarskim tablicama, kojom prilikom je izdato 1385 prekršajnih naloga. Moguća naplativnost novčanih kazni izrečenih tokom zavedene akcije iznosi 47.949,00 KM.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno