Info

Vlada FBiH: zabrana blokade saobraćajnica

Vlada FBiH-
Vlada FBiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada FBiH: zabrana blokade saobraćajnica- Vlada FBiH danas je, u cilju osiguranja sigurnosti građana, prometa putnika i roba i neometanih ekonomsko-finansijskih tokova, zabranila blokadu svih autoputeva, regionalnih i magistralnih cesta na teritoriji Federacije BiH, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Vlada traži da ministarstva unutrašnjih poslova kantona, u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlaštenjima, ne izdaju odobrenja za okupljanje pravnim i/ili fizičkim osobama ukoliko procijene da će to dovesti do ugrožavanja sigurnosti građana, prometa putnika i roba ili ometati ekonomsko-finansijske tokove.

Od kantonalnih MUP-ova je zatraženo i da na području svojih kantona odrede adekvatna mjesta predviđena za okupljanja građana i/ili pravnih osoba, radi javnog izražavanja političkih, socijalnih i drugih uvjerenja i interesa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno